Mia Karlsson efter sista träningspasset

Landslaget bytte kroatisk stad under söndagen och genomförde under måndagsförmiddagen det sista träningspasset inför Kroatienmatchen i morgon. Truppen tränade på matcharenan och Mia Karlsson var nöjd med träningen:

- Passet kändes jättebra. Det var en effektiv timme med mycket spel, lite teknik och fasta också. Planen verkar bra, den är mjuk men släpper inte så mycket. Så det kändes bra, säger Mia Karlsson ett par timmar efter träningen.

Damlandslaget anlände till Kroatien i måndags för en vecka sedan. Sex träningspass genomfördes i kuststaden Rovinj innan landslaget reste vidare till matchstaden Varazdin under söndagseftermiddagen. Mia Karlsson reflekterar över veckan.

- Veckan har gått jättebra, tycker jag. Riktigt bra träningar, både taktiskt och tekniskt. Framförallt med tydliga budskap om vad vi ska göra.

Sju dagar efter ankomst har truppen hunnit svetsas samman och nu när det är kvällen innan match börjar matchanspänningen smyga sig på.

- Det är klart det är mer avslappat i truppen nu. Man märker att anspänningen inför match börjar komma. Men jättebra stämning i truppen så det ska bli spännande i morgon, säger Mia Karlsson.

Mia Karlsson spelade sin senaste landskamp med Damlandslaget i januari 2015. Nu finns backen åter i landslagstruppen – men på en ny position.

- För det första har jag bytt position. Började som mittback och varit i många år men nu inför detta året har jag varit vänsterback i Kristianstad. Så det är lite nytt.

Under söndagskvällen började landslaget fokusera teoripassen lite extra på det kommande kroatiska motståndet. Sverige förväntar sig ett fysiskt möte mot Kroatien.

- Kroatien är ju framförallt ett markeringsspelande lag. Så det kommer bli många och tuffa dueller. Det tror jag vi måste vara beredda på, att kunna stötta varandra i varje position och spela snabbt, avslutar Karlsson.

Lyssna på hela intervjun med Mia Karlsson i spelaren ovan.