Rytting Kaneryd om första samlingen


Johanna Rytting Kaneryd är med i landslaget för första gången. I Kroatien har den offensiva Djurgårdenspelaren gjort bra ifrån sig och reflekterar över skillnaderna jämfört med ungdomslandslagen.

- Det är stor skillnad, det går egentligen inte jämföra. Framförallt tempot och att kravnivån, både från spelare och ledare, är betydligt högre, säger Johanna Rytting Kaneryd.

Den 28 augusti presenterade Peter Gerhardsson sin första landslagstrupp. Med fanns Johanna Rytting Kaneryd, 20 år, för första gången uttagen i damsammanhang.

- Jag fick höra det ganska direkt efter presskonferensen att jag var uttagen. Det var väldigt speciellt men jättekul, såklart, säger Rytting Kaneryd.

Rytting Kaneryd beskriver sig själv som fotbollsspelare och lyfter egenskaper som hon tror fått Peter Gerhardsson att ta ut henne till landslagstruppen:

- Jag är en kvick och teknisk spelare med mycket fart framåt. Jag har offensiva kvalitéer och att jag har en bra säsong bakom mig, att jag kan göra det oväntade, det tror jag gör att jag fått upp ögonen på mig.

Se hela inslaget med Johanna Rytting Kaneryd i spelare ovan.