Damlandslaget fortsätter förberedelserna

Sverige-Danmark

Det danska fotbollsförbundet DBU meddelade tidigare idag att det danska landslaget inte kommer spela matchen på fredag och att landslagsspelarna därmed inte kommer att ansluta till den planerade samlingen.
Det svenska damlandslaget fortsätter dock sina förberedelser och är, trots beskedet, fokuserade på att matchen eventuellt ändå kan äga rum på fredag.
En del frågetecken kvarstår.

– Det är ju en väldigt speciell situation som vi aldrig tidigare befunnit oss i. Vi söker nu UEFA för att framförallt söka vägledning för hur vi ska agera", säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand, som tidigare idag också pratade med sin motsvarighet i det danska förbundet Claus Bretton-Meyer.

UEFA meddelar att regelverket anger att Danmark har fram till klockan 12.00 på torsdag på sig att nominvera en trupp till matchen och när 24 timmar återstår till avspark måste ett definitivt beslut fattas.
– Därför måste vi fortsätta våra förberedelser som om matchen ska spelas. Det är ytterst UEFA som i så fall ställer in matchen.

Vid en eventuell inställd match kommer samtliga biljetter att återköpas av Got Event, som redan förbereder en sådan hantering.

Läs mer: