Damlandslaget på plats i Borås

Damlandslaget har anlänt Borås inför matchen mot Ungern på tisdag. En av alla spelsugna är mittbacken Magdalena Eriksson som nu åter är med i landslaget för första gången under Peter Gerhardssons ledning.

- Det känns väldigt kul. Det känns som en nystart med nya ledare och ett nytt sätt att tänka, nytt sätt att spela fotboll. Så det känns väldigt roligt, säger Magdalena Eriksson.

Landslagsbacken fanns med i Peter Gerhardssons första trupp men missade den första samlingen i Kroatien på grund av skada. Eriksson jobbade sig tillbaka och har sedan spelat i både ligan och Champions League med nya laget Chelsea. Den tidigare Linköpingsbacken har fått en bra start i Londonlaget.

- Jag kommer från en ganska intensiv period med Chelsea med Champions League och många ligamatcher. Men jag känner mig i bra form och jag känner att jag kommit tillbaka starkt från skadan också.

Nu har Damlandslaget anlänt Borås efter att ha genomfört ett sista träningspass i Göteborg under dagen. Fokus låg på helheten och spel.

- Det var en träning där vi tränade på helheten. Vi spelade ganska mycket 11 mot 11 och fick känna på stort spel i den formation och struktur vi vill spela.

Motståndet Ungern har inte landslaget börjat prata ingående om ännu. Men Magdalena Eriksson har sett motståndet.

- Jag såg Ungerns match mot Danmark där Ungern bjöd upp till en ganska tuff kamp i första halvlek. De höll 1-1, har jag för mig, ganska länge så det kommer bli en tuff match. Det tror jag, säger Magdalena Eriksson och fortsätter blicka fram mot den kommande matchen:

- Vi är ju extra hungriga nu på att spela match. Vi kommer bjuda på en bra match och hoppas på att få så mycket stöd som möjligt.

Matchen mot Ungern spelas 18.45 på tisdag. Spelplats är Borås Arena och matchen sänds i TV12.

Se hela inslaget med Magdalena Eriksson i spelaren ovan.