Peter Gerhardsson om Ungern

Nu närmar sig Peter Gerhardssons premiärmatch på hemmaplan som förbundskapten. Damlandslaget möter Ungern i Borås med matchstart 18.45.

- Äntligen dags för match. Vi har väntat ett tag så det är bra att det kommer nu. Ungern är ganska välorganiserade. Vår bedömning är att de är lite vassare än Kroatien, har ett tydligare djupledsspel med några riktigt bra spelare som spelar i bra klubbar.

Landslaget har sedan i lördags tränat med fokus på Ungern. I förberedelserna har stora delar från Kroatienlägret varit användbart.

- Kroatien och Ungern påminner mycket om varandra. Så det har varit en hel del repetition av det vi jobbade med mot Kroatien, även nu mot Ungern. Handlar mycket om vårt etablerade passningsspel men även om omställningsspel både off/def.

På frågan om vad som krävs för svensk seger svarar Gerhardsson:

- Man kan vinna fotbollsmatcher på många sätt. Men vi tror att vi kan utnyttja en hel del av det vi gjorde mot Kroatien i vårt passningsspel, även här. Sen måste vi bli lite vassare i sista sjättedelen, framförallt vid inspelen från kanterna. Vi måste bli lite tydligare och ha lite bättre löp där inne.

Matchen spelas på Borås Arena och sänds i TV12. Avspark 18.45.

Se inslaget med Peter Gerhardsson i spelaren ovan.