Inget spel för Jakobsson under samlingen

Sofia Jakobsson

När Damlandslaget samlades i måndags anslöt även Sofia Jakobsson till samlingen. Jakobsson har deltagit vid delar av träningarna och medicinska teamet har fått möjlighet att testa henne. Men något spel under samlingen är inte aktuellt för Jakobsson.

- Anledningen att Sofia kom hit var att vi ville få möjlighet att testa henne. Sofia har testats här i Göteborg och tränat med oss men bedöms inte vara redo för spel under samlingens matcher, säger Mats Börjesson, landslagsläkare.

Det var tidigt i år som Sofia Jakobsson skadade sitt knä. Nyligen gjorde Jakobsson comeback i klubblaget Montpellier och anslöt till Damlandslagets samling under måndagen. Men den offensivt lagda spelaren är inte aktuell för matcherna mot Danmark och Ungern.

- Vi har tittat på Sofia under dagarna här och hon har gjort stora framsteg sedan operationen. Det har varit många matcher under en kort period och vi har gjort tester på Sofia i veckan. Men vi bedömer henne inte redo för spel under samlingen, kommenterar Mats Börjesson.