Bortaplan är hemmaplan för Jakobsson

På måndag avslutar Damlandslaget landslagsåret med att bortaspela mot Frankrike. Men för Montpellierspelaren Sofia Jakobsson är bortaplan fortsatt hemmaplan. Hon är av få spelare som enbart behövde resa kort inrikes för att komma till samlingen i Bordeuax.

- Jag har aldrig mött Frankrike i Frankrike och nu bor jag ju här så det känns extra kul. Framförallt när jag har ett par lagkamrat i Frankrike och så.

Sofia Jakobsson spelar i Montpellier och fick en något kortare resa till samlingen jämfört med den större grupp som reste gemensamt från Sverige. Under onsdagskvällen samlades laget i Bordeuax.

- Det känns fantastiskt kul att vara tillbaka i de här kläderna och få träffa alla igen.

Sofia Jakobsson fanns med truppen som samlades i Göteborg och Borås i oktober. Den offensiva spelaren hade nyligen gjort comeback efter en längre skadefrånvaro och Jakobsson tränade mest på egen hand och medicinska teamet fick möjlighet att titta närmare på henne.

En månad senare med fortsatt speltid är nu Jakobsson uttagen i landslagstruppen på riktigt.

- Först och främst njuter jag av varje stund jag får vara på planen och både träna och spela matcher. Det har varit en väldigt fartfylld comeback med mycket speltid som jag är jätteglad över. Det har gått väldigt bra och det känns som jag hittat formen rätt snabbt efter skadan.

Sofia Jakobsson lyfter landslaget som en viktig sporre under den långa rehabperioden.

- Under hela min rehab har det varit ett långsiktigt mål att få komma tillbaka och representera Sverige. Nu sitter jag här och jag känner mig redo att få vara med på riktigt – och förhoppningsvis få dra på mig tröjan på måndag.

Sverige spelar mot Frankrike i Bordeaux på måndag. Matchen har avspark 21.00 och sänds i TV12.

Se hela inslaget med Sofia Jakobsson i spelare ovan.