SvFF och landslagsspelarna eniga om nytt avtal

Ett nytt avtal mellan Svenska Fotbollförbundet och damlandslagsspelarna är klart. Avtalet gäller från den 1 januari 2017 och fyra år framåt.

Som planerat träffades SvFF och Spelarföreningen idag onsdag för att fortsätta förhandlingen om nytt avtal för damlandslagsspelarna. Vid mötet kunde parterna nå en uppgörelse som sträcker sig till och med 2020.

Håkan Sjöstrand, generalsekreterare Svenska Fotbollförbundet:
- För oss är det oerhört viktigt att spelarna känner att de är uppskattade – därför är det naturligtvis väldigt skönt att nu ha ett avtal på plats som både de och vi är väldigt nöjda med.

- Det har tagit sin tid, men det viktiga är att slutresultatet blir bra. Nu lägger vi den här förhandlingen bakom oss och fokuserar framåt mot nya segrar för svensk fotboll.

Hedvig Lindahl:
- Jag är stolt att vi är överens med förbundet om ett avtal som ger svenska landslagsspelare möjlighet att fortsätta konkurrera om medaljer. Det här skickar dessutom positiva signaler till unga spelare. Det är värt det hårda jobb vi lägger ner. Nu tar vi ett stort steg framåt!

- Nu när avtalet är påskrivet och klart firar vi gärna tillsammans med övriga fotbolls-Sverige på galan på måndag.

Nilla Fischer:
- Det känns väldigt bra att ett avtal äntligen är på plats. Ett avtal som är ett steg framåt både för oss och förbundet.

Caroline Seger:
- Jag känner en otrolig lättnad över att avtalet är klart. Det har varit en lång process för alla parter. Jag är glad att vi nu kan gå vidare och fokusera på det sportsliga. Nu ser vi alla fram emot en fantastisk fotbollsgala där svensk fotboll ska hyllas.