Truppdebutanten nöjd med starten

Kristianstads DFF:s Amanda Edgren fick tidigt i veckan beskedet att hon skulle resa med Damlandslaget till Frankrike. Efter en stark säsong i Damallsvenskan fick Edgren chansen när Lina Hurtig fick lämna återbud och den offensiva kantspelaren är nöjd med första dagarna.

- Det har känts bra hittills. Det är en bra grupp med skön stämning. Det har varit mycket positivt de första dagarna, säger Amanda Edgren.

Amanda Edgren, som vann den interna skytte- och assistligan i Kristianstad, har en bra säsong bakom sig. När samtalet kom i början av veckan var det en glad Edgren som mottog beskedet att säsongen skulle avslutas med landslagsläger i Frankrike.

- Det var jätteroligt såklart. Damlandslaget har varit en målsättning hela tiden så kul att det hände nu.

Förbundskapten Peter Gerhardsson och assisterande Magnus Wikman har under första dagarna av lägret fortsatt att arbeta med de attityder i spelet de önskar. Amanda Edgren gillar det hon hört.

- Det känns som de har ett tänk som passar mig och som de kommunicerat ut tydligt.

Amandas Kristianstad har gjort en stark säsong 2017 och slutade till slut på en femteplats i Damallsvenskan. Edgren kommenterar:

- Ett jättelyft från året innan då vi precis klarade oss kvar. Det började lite knackigt men sen har det gått bättre. Sen hade vi chans på medaljerna och det var en besvikelse att vi inte lyckades med det men samtidigt var vi väldigt nöjda över femteplatsen.

Se hela inslaget med truppdebuterande Amanda Edgren i spelaren ovan. Spana även in Amandas målfest från dagens träning på landslagets instagram.