SvFF överklagar UEFA:s Danmarkbeslut

Svenska Fotbollförbundet har skickat in en formell överklagan gällande de sanktioner UEFA ådömde Danmark efter den inställda VM-kvalmatchen den 20 oktober.
- Vi menar att de utdömda sanktionerna inte står i proportion till brottet mot regelverket, kommenterar generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Svenska Fotbollförbundet mottog skälen för beslutet i fredags och skickade under måndagen in en formell överklagan till UEFA Appeals Body, andra och högsta insats inom UEFA för dessa frågor.

I UEFA:s beslut dömdes Danmark som förlorare av matchen med 0-3 samt att om en liknande situation uppstår igen inom de närmaste fyra åren kommer Danmark att uteslutas från UEFA:s nationstävlingar.

- UEFA har dömt rätt när man kommit fram till att Danmark brutit mot gällande regelverk. Däremot står inte de utdömda sanktionerna i proportion till brottet. Vi anser att beslutet lämnar dörren öppen för att nationsförbund i framtiden kan göra samma sak som Danmark. Det är principiellt viktigt för all fotboll, oavsett om det är dam- eller herrfotboll, att denna dörr stängs, säger Håkan Sjöstrand.