Bra genomkörare i värmen

Damlandslaget sparrade på torsdagen 3 x 30 minuter mot söndagens motståndare Sydafrika. Resultatet i den inofficiella uppgörelsen blev 4-1 till Sverige. FOTO: SvFF.

Damlandslaget vann förmiddagens inofficiella landskamp mot Sydafrika med 4-1. Matchen spelades 3x30 minuter med fria byten och det blev ett bra träningstillfälle för laget där samtliga tillgängliga spelare fick mellan 30-60 minuter speltid.

- Det är alltid skönt att vinna. Bra att vi fick möjlighet att acklimatisera sig i den här värmen, visa att vi kan spela ett högt aggressivt försvarsspel. Vi klarade av det på ett bra sätt och det blev en bra genomkörare för laget, kommenterar förbundskapten Peter Gerhardsson.

På söndag spelar damlandslaget årets första landskamp. Sydafrika står för motståndet och matchen spelas på Cape Town Stadium med avspark 13.00. Laget är i full gång att förbereda sig inför söndag och torsdagens träningstillfälle var en inofficiell match mot Sydafrika.

Matchen spelades i tre perioder och med de förutsättningarna fick Peter Gerhardsson möjlighet att matcha olika elvor i respektive period. Samtliga tillgängliga spelare fick speltid och förbundskaptenen var nöjd efter.

- Vi fick testa en del både offensivt och defensivt i vårt spel vilket är bra. Sydafrika är ett ganska individuellt skickligt lag med många snabba, kvicka och tekniska spelare vilket gjorde att vi fick jobba hårt, säger Gerhardsson och fortsätter:

- Sen gjorde vi fyra spelmål av spelare i de offensiva positionerna vilket också är bra. Det fanns delar i spelet jag var nöjd med och nu får vi fortsätta slipa på delar så är vi ännu mer förberedda på söndag.

Sveriges mål i den inofficiella matchen gjordes av Loreta Kullashi, Mimmi Larsson, Lina Hurtig och Stina Blackstenius. Julia Roddar, Emma Holmgren och Mia Carlsson avstod matchen och tränar vidare inför söndagen.

- Jag hoppas att alla spelare kan vara tillgängliga på söndag. Emma, Julia och Mia höll igång vid sidan av planen och 20 av 23 spelare matchades på ett bra sätt på planen.

Nu fortsätter förberedelserna inför matchen på söndag med ytterligare två träningspass, fredag och lördag, innan det är dags för den officiella landskampen på söndag. Matchen har avspark 13.00 och sänds i TV12.

Landskampen var inte officiell och spelarna noteras således inte för varken landskamper eller mål i landslaget.