Emma Berglund korsbandsskadad

Emma Berglund är skadad.

Damlandslagets och Paris Saint-Germains back Emma Berglund har skadat korsbandet och blir borta på obestämd tid. Anna Oscarsson kallas in till den trupp som reser till Sydafrika på söndag.

- MRT visar en isolerad korsbandsskada som kommer hålla Emma borta från fotboll en längre period, säger landslagets läkare Houman Ebrahimi.

Olyckan var framme i Paris Saint-Germains cupmatch i söndags. Emma Berglund startade matchen men skadade sig i en närkamp. MRT visade på en korsbandsskada i höger knä.

- Emma kommer behöva genomgå en korsbandsrekonstruktiv operation med efterföljande rehabilitering. Emma är professionell och målmedveten och har redan mentalt och fysiskt påbörjat resan mot en comeback, säger Houman Ebrahimi.

Förbundskapten Peter Gerhardsson har nåtts av nyheten och känner med Berglund.

- Det är alltid riktigt tråkigt när det blir skador men tyvärr finns de i idrotten. När allvarliga skador inträffar känner man starkt för spelaren och människan. Jag hoppas att så snart det är möjligt få se Emma tillbaka på planen igen.

Emma Berglund var kallad till landslaget som reser till Sydafrika på söndag kväll. In till landslagstruppen kallas nu Anna Oscarsson, Linköpings FC.

- Anna var en av de mest framträdande i U23-landslaget under förra året och en av de spelare som var aktuella inför Sydafrika-samlingen men som hamnade precis utanför truppen. En fysiskt väldigt stark spelare som vi får möjlighet att titta på i Sydafrika, kommenterar Peter Gerhardsson.