Gerhardsson och Seger längtar efter match

Förbundskapten Peter Gerhardsson och lagkapten Caroline Seger deltog under tisdagen vid en gemensam presskonferens tillsammans med coach Desiree Ellis och kapten Janine Van Wyk. Gerhardsson och Seger ser fram emot matchen mot Sydafrika på Cape Town Stadium nu på söndag.

- Det kommer bli häftigt att spela på den här fantastiska stadion, Cape Town Stadium, och jag hoppas det kommer mycket fans. Baserat på mediaintresset är det ett stort intresse för matchen. Jag förstår nu att det här en stor match även för Sydafrika och inte bara för oss, säger Peter Gerhardsson.

2018 skulle Nelson Mandela ha fyllt 100 år. Ett jubileumsår väntar i Sydafrika där matchen är en del. Det blir första gången som Sydafrikas damlandslag, även kallat Banyana Banyana, spelar i Kapstaden och på en VM-arena.

- Jag är väldigt stolt över att vara här i Sydafrika, ett land med historia och en man som är känd världen över, Nelson Mandela. Vi hoppas vi får möjlighet att utbilda laget om Sydafrikas historia. Jag är också stolt över att möte ett av de bästa landslagen i Afrika, säger Peter Gerhardsson.

Sverige och Sydafrika har spelat mot varandra vid två tillfällen tidigare. Båda gångerna har det varit i OS och senaste matchen spelades i OS 2016 där landslaget till slut vann ett silver.

- Jag ser verkligen fram emot att spela den här matchen och jag märker att intresset är stort. Jag hoppas att det kommer bli en bra match. Vi mötte Sydafrika i vår första match i OS 2016 och minns matchen som tuff. Det var inte förrän i slutet som vi gjorde mål och de tre poängen hjälpte oss till finalen. Bara att vara i Sydafrika har varit en dröm för mig så jag är glad över att vara här. Förhoppningsvis kommer det många åskådare som får se en bra match, kommenterar Caroline Seger.

Inträdet till matchen är gratis och det förväntas komma åtminstone 10 000 åskådare till matchen. Matchen har avspark 13.00 (14.00 lokal tid) och sänds i TV12.