Jonna Andersson dagen innan match

Damlandslaget har tränat i Sydafrika under en knapp vecka. I morgon väntar äntligen årets första landskamp och laget vet vad som väntar efter det inofficiella mötet i torsdags.

- Ett löpstarkt lag, vana med värmen, som är skickliga med boll. De vill spela och är snabba framåt. Så det är ett bra motstånd så här tidigt på året, säger Jonna Andersson.

En rivstart på landslagsåret 2018. Damlandslaget landade i Sydafrika i måndags och har fått en bra första vecka med laget.

- Det är skönt att vara på plats i Sydafrika. Inte alla gångar man får chansen att åka hit. En perfekt start på landslagsåret, säger Jonna Andersson och fortsätter med att kommenterar det fotbollsmässiga:

- Så klart lite svårt med några torra planer, men inget som hindrat oss utan vi har tagit vara på de träningar vi haft med bra kvalité.

Imorgon är det så äntligen dags för årets första landskamp och matchen spelas på stora Green Point Stadium. En arena som det spelades matcher på under VM 2010.

- Mäktig. Jättestor och häftig arena och förhoppningsvis kommer det mycket folk imorgon så det blir lite tryck på den stora arenan, säger Jonna Andersson.

Första VM-kvalmatchen spelas i april. Tre månader kvar till matcher om viktiga poäng. Men Jonna Andersson tycker det är skönt att få starta landslagsåret med match redan i januari.

- Det är bra att vi får landskamper så här tidigt på året och kommer in i det ganska snabbt. Jag tycker det här är ett utmärkt tillfälle att få vara här, besöka det här landet, men också få en bra match. Skönt att få in det den här tiden.

Se hela inslaget med Jonna i spelaren ovan där hon även pratar om sina två första veckor i nya klubben Chelsea. Samt om vem i laget som tar ledarrollen på eftermiddagens pingvinutflykt.