Landskampsdags för damerna

Förbundskapten Peter Gerhardsson är taggad på match. Den inoficiella matchen i torsdags fick landslaget att längta till den riktiga utmaningen lite extra. Nu är det dags. Klockan 13.00 börjar mötet mellan Sydafrika och Sverige.

- Jag är väldigt taggad. Ska bli enormt skönt att komma igång. Det har varit en alldeles för lång ledighet, säger Peter Gerhardsson.

Det blir den fjärde landskampen damlandslaget spelar under Peter Gerhardsson. Förbundskaptenen har en klar bild av motståndet som väntar.

- Det är ett intressant motstånd som vi stötte på lite i torsdags. Många individuellt skickliga spelare. Det gör att vi kanske måste försvara under längre tid, att göra det aggresivt och högt. Jag hoppas vi klarar av det i 90 minuter och i den värme som råder.

Men Peter drar inte för stora växlar utifrån den match som spelades i torsdags. Det är nu det gäller, på en stor arena med publik, och ett motstånd som förväntas vara snäppet vassare.

- Jag tror inte Sydafrika har samma bredd som vi har. Så de kommer säkert ha ett mer toppat lag jämfört med de lite olika formationer de ställde upp med i torsdags.

Matchen börjar 13.00 och spelas på en av arenorna som VM spelades på 2010, Green Point Stadium.

- Vi märkte på den presskonferens jag och Seger var på i början av veckan med fem TV-team och många journalister att det är ett stort intresse för matchen. Jag är förväntansfull inför den här upplevelsen, matchen, som väntar, avslutar Peter Gerhardsson.