Landslaget träffade Project Playground

Project Playground och de båda lagen.

Efter matchen mot Sydafrika möttes spelarna i de båda lagen upp med flera ungdomar från Project Playground på innerplan. Prinsessan Sofia är hedersordförande i projektet hon var med och grundade 2010 och närvarade vid matchen tillsammans med Prins Carl Philip.

Project Playground är ett projekt som arbetar med ungdomar i Sydafrikas kåkstäder. Organisationen erbjuder en trygg plattform, där barnen stöttas genom hela sin uppväxt, ungdom och in i vuxenlivet. Genom att använda fritidsaktiviteter och sport som verktyg för att förändra tankesätt, beteende och attityder redan från tidig ålder tacklar vi fördomar, grupptryck och utanförskap.

Flera ungdomar i projektet fick under söndagen möjlighet att gå på landskampen mellan Sverige och Sydafrika och efter slutsignalen fick de träffa spelarna i lagen på innerplan.

Prinsessan Sofia grundade organisationen och är i dag hedersordförande. Sofia fanns på plats vid matchen tillsammans med Prins Carl Philip och efter slutsignalen pratade hon för ungdomarna och lagen.

Flera av ungdomarna som fanns på plats fick utrustning i form av skor och benskydd från de svenska landslagsspelaren och glädjen över upplevelsen var uppenbar.