Eriksson ser fram mot turneringsstart

Magda Eriksson

Magdalena Eriksson kommer till landslagssamlingen från en matchtät period i klubblaget Chelsea. Nu väntar fyra matcher på åtta dagar och Eriksson ser fram emot utmaningen.

- Det är en väldigt rolig turnering. Det är en bra erfarenhet att få så många matcher på kort tid, säger landslagsbacken Magdalena Eriksson.

Två träningspass är genomförda i Algarve. Nu väntar allvar direkt när turneringen startar under onsdagen och Eriksson vill vara med och bidra.

- Jag känner mig i bra form, verkligen i matchform med många matcher senaste tiden. Men jag är i gång bra medan andra svenska spelare är i annat skede inför säsong. Så det hoppas jag kunna bidra med, att jag är i matchfas, säger Magdalena Eriksson.

Årets Algarve Cup blir den andra upplagan som Eriksson är med och spelar. Förra året var lärdomsrik och nu vill landslagsbacken fortsätta samla erfarenhet.

- Det är en bra turnering, framförallt om du är ny i landslaget, för det är många matcher på kort tid. Du kan få bra erfarenhet mot internationellt toppmotstånd, säger Eriksson och fortsätter:

- Genom Algarve kan man också få en bra bild av ett mästerskap. Det är samma upplägg, med ett gruppspel och sen utslagsmatch. Det blir ett annat upplägg än en vanlig samling och man får som spelare lära sig vad som funkar bäst för sin kropp, med återhämtning och vila, under en sådan typ av samling.

Peter Gerhardsson har hittills med landslaget, beroende på typ av motstånd, matchat både fyr- och trebacklinje. Magdalena Eriksson spelar i en trebacklinje i Chelsea och ger sin bild av skillnaden.

- Jag har spelat in mig i en trebackslinje i Chelsea nu och börjar känna mig bekväm i det. Men det tar ett tag för det är en rätt stor skillnad. Man blir en mix av ytterback/innerback på ett annat sätt och tvingas in i situationer du normalt inte hamnar i som mittback.

Nu väntar Kanada i den första inledande matchen och Magdalena Eriksson har respekt för motståndet.

- Det är ett bra landslag med unga och spännande spelare. De spelar en rolig passningsorienterad fotboll så det kommer bli ett bra motstånd för oss. En tuff uppgift direkt, men vi är alla laddade för att mäta oss mot Kanada, avslutar Eriksson.

Startelvan i matchen mot Kanada släpps först 75 minuter före avspark, 18.45 imorgon onsdag. Avspark mot Kanada är 20.00.