Fischer med återbud till Algarve Cup

Nilla Fischer lämnar återbud till Algarve Cup

Nilla Fischer kommer inte resa med damlandslaget till Portugal och Algarve Cup. Mittbacken har fått lämna återbud till samlingen som inleds på söndag.

- Det är tråkigt. Jag ville till Algarve men kan tyvärr inte resa med på grund av familjeskäl, säger Nilla Fischer.

I tisdags förra veckan presenterade Peter Gerhardsson den trupp som på söndag reser till Portugal. Nilla Fischer, som missat de två senaste samlingarna av privata skäl, fanns då åter med i truppen. Men nu har mittbacken fått lämna återbud till Algarve Cup.

- Jag hade en dialog med Nilla inför uttagningen och hon ville gärna med till Algarve. Det kändes bra och hon blev uttagen. Tyvärr fick jag beskedet här i eftermiddags att hon inte kan resa med, säger Peter Gerhardsson.

Nilla Fischer såg fram mot Algarve men fick under måndagen lämna återbud.

- Det är givetvis tråkigt. Jag meddelade Peter när vi pratades vid att jag var redo och ville med till det här lägret. Jag har varit fokuserad på att vara med i truppen till Algarve men tyvärr har det uppkommit förhinder på hemmaplan som gör att jag inte kan resa med, säger Nilla Fischer.

- Nu får jag följa Algarve Cup hemifrån och fokusera på att ta en plats i truppen till aprilsamlingen och VM-kvalet i stället, säger Nilla Fischer.

Anna Oscarsson kallas in till den trupp som reser till Portugal på söndag. Linköpingsbacken var med i Sydafrika i januari och gör nu sin andra samling med damlandslaget.