Startelvan mot Kanada

Peter Gerhardsson har presenterar startelvan.

Klockan 20.00 inleder damlandslaget Algarve Cup mot Kanada. Tuffast tänkbara start direkt mot gruppens högst rankade nation, femma på världsrankingen. Peter Gerhardsson har presenterat startelvan och matchar laget i uppställningen 3-4-3.
Matchen sänds live här på svenskfotboll.se

Förbundskaptenen kommenterar valet av 3-4-3 som utgångspunkt.

- Siffrorna som så är inte det viktigaste utan vi pratar mest om roller och det vi kan säga är att vi har tre innerbackar på planen. Sen beror det lite på motståndet hur det exakt kommer se ut.

- Mot Frankrike gjorde vi det bra genom att spela på det här sättet och vi behöver en lite bättre defensiv balans mot de här bästa nationerna. Kanada är ett bra lag och det vi presterade mot Frankrike gav mersmak för uppställningen.

Om motståndet Kanada säger Peter Gerhardsson:

- Kanada har en ny förbundskapten vilket gör att vi inte vet riktigt säkert hur de kommer se ut och agera, även om han varit assisterande förut. Oavsett hur de ställer upp är det ett bra lag som pressar ganska högt och hårt. Det blir viktigt för oss att komma ur deras förstapress med ett bra passningsspel, säger Peter Gerhardsson.

- Pratar man defensivt spel för oss så är Kanada ett kvickt och passningssäkert lag. Så vi kommer säkert vara mer hotade i djupled än vi varit i de andra matcherna. Det måste vi kunna hantera.

Sveriges startelva: 1 Hedvig Lindahl - 13 Amanda Ilestedt, 3 Linda Sembrant, 6 Magdalena Eriksson - 4 Hanna Glas, 23 Elin Rubensson, 17 Caroline Seger (K), 2 Jonna Andersson - 18 Fridolina Rolfö, 20 Mimmi Larsson, 10 Sofia Jakobsson.

Samtliga andra spelare tillgänliga som ersättare.