Gerhardsson inför Sydkorea

Sverige står på tre poäng i Algarve Cup efter segern mot Kanada. Vid 20.00 väntar Sydkorea i match två och nya viktiga poäng står på spel. Matchen sänds live på svenskfotboll.se.
- Vi vill gärna fortsätta visa att vi kan vara aggressiva i vårt försvarsspel, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Sverige fick en bra start på Algarve Cup när Kanada besegrades i onsdags. Landslaget har enbart haft en dag mellan matchen mot Kanada och matchen mot Sydkorea i dag. Men läget i truppen är bra.

- Det är mycket bra. Vi har alla 23 spelare tillgängliga. Det är lite småskavanker att hantera men alla ska kunna spela, så det är ett optimalt läge, säger Peter Gerhardsson.

Sydkorea vann, likt Sverige, sin inledande match med 3-1. Sydkorea mötte Ryssland och viktiga poäng står nu spel mellan länderna för att närma sig en eventuell final i turneringen.

- Sydkorea är ett välorganiserat lag som spelat på samma sätt under lång tid. Det är ett tufft lag som verkligen markerar i närkampsspelet. De har en del snabba, kvicka, individuellt skickliga spelare. Så tufft motstånd som väntar, kommenterar Peter Gerhardsson kvällens motståndare.

Efter matchen mot Kanada lyfte förbundskaptenen fram den gedigna försvarsinsatsen över hela planen som låg till grund för segern. Mot Sydkorea vill Gerhardsson åter se en vass defensiv.

- Vi vill gärna fortsätta visa att vi kan vara aggressiva i vårt försvarsspel. Mot Kanada klarade vi det bra mot ett spelskickligt lag. Sydkorea är också spelskickliga så mycket av de vi gjorde mot Kanada vill vi göra igen naturligtvis, säger Gerhardsson och berättar vidare om vad som krävs offensivt.

- Sydkorea är mer positionsorienterade, flyttar över lite mer. Så offensivt gäller det att använda spelvändningar och så har de en spelyta två som är intressant att komma in i. Det är lite detaljer.

Matchen mot Sydkorea startar 20.00 och sänds på svenskfotboll.se. Startelvan släpps 18.45.