Gerhardsson vill vinna gruppen

16.00 ställs damlandslaget mot Ryssland i sista gruppspelsmatchen av Algarve Cup. Samtidigt spelar Sydkorea mot Kanada och då ska det avgöras vilket lag som vinner gruppen och har chans på finalspel i Algarve Cup.

- Att vinna vår egen match är nummer ett, säger Peter Gerhardsson.

Sverige tampas mot Sydkorea och Kanada om en förstaplats i gruppen. Nu delar landslaget förstaplatsen mot Sydkorea på samma poäng och målskillnad.

- Vi kan hålla koll på den andra matchen hur den går men vi måste göra en så bra prestation som möjligt själva. Vi vill vinna och med 1-0 kan det vara viktigt med 2-0. Målskillnad kan vara det som blir viktigt så fullt fokus på egen prestation och spela ända in till matchen är slut, säger Peter Gerhardsson.

Lyckas Sverige vinna gruppen är det inte säkert det leder till final. Enbart två av tre gruppettor tar sig till finalen och därför spelar även de andra gruppernas matcher roll.

- Det vet vi såklart inte förrän matcherna i den sista gruppen spelats klart ikväll. Så vi kan bara fokusera på vår egen prestation och match och sedan får vi följa utvecklingen i de andra grupperna, säger Peter Gerhardsson.

Förutom Stina Blackstenius, som konstaterades färdigspelad i Algarve Cup i lördags, är samtliga spelare i truppen disponibla för spel. Motståndet Ryssland beskriver Gerhardsson som något annorlunda än Kanada och Sydkorea.

- Alla lag på denna nivå är välorganiserade men sen kanske det är ett mer fysiskt starkt lag än ett tekniskt skickligt. Så de vill ha mycket närkamper och jobbar väldigt hårt. För oss blir det biktigt att ha högt tempo i vårt passningsspel. Även i lugnare lägen blir vårt passningstempo viktigt.

Matchen startar 16.00 och sänds live på svenskfotboll.se. Startelvan publiceras 14.45.