Köp biljetter till matcher i Göteborg

Dubbelt Sverige!

Under fredagen släpptes biljetterna till blågula landskampsveckan i Göteborg där upp mot 50 000 supportrar får möjlighet att se våra landslag spela. Herrlandslagets VM-genrep spelas mot Peru 9 juni och två dagar före det, 7 juni, spelas damlandslagets VM-kval mot Kroatien. Nästan 16 000 förhandsbiljetter är redan sålda och reserverade till matcherna så se till att säkra din biljett. Dubbelt Sverige!

- Vi ser verkligen fram emot att få komma till Göteborg och äntligen spela på Nationalarenan Gamla Ullevi, säger Peter Gerhardsson.

Både dam- och herrlandskamp väntar i Göteborg dagarna efter nationaldagen. Matcherna har en gemensam kapacitet på upp mot 50 000 åskådare så det blir en riktig fotbollsfest för blågula supportrar i Göteborg i början av juni.

Den 7 juni 18.45 tar damlandslaget emot Kroatien i VM-kvalet på Nationalarenan Gamla Ullevi. Efter den inställda matchen mot Danmark i höstas ser nu förbundskapten Peter Gerhardsson fram mot att spela i Göteborg.

- Jag sa inför Danmarksmatchen att det skulle bli en häftig upplevelse att spela inför hemmapublik i Göteborg och det känner jag fortfarande. Jag hoppas att alla som tänkte gå på den matchen nu har möjlighet att se oss mot Kroatien.

- Matchen mot Kroatien kommer vara viktig i vår jakt på direktavancemang till VM i Frankrike nästa år. Vi behöver vinna och vi ser fram emot att spela inför en förhoppningsvis utsåld nationalarena.

Två dagar senare, 9 juni 19.15 spelar herrlandslaget mot Peru på Ullevi. Det är sex år sedan herrlandslaget senast spelade i Göteborg och 60 år sedan arenan stod värd för VM-semifinalen mellan Sverige och Västtyskland. Nu väntar en ny viktig match med Ullevi som spelplats – nämligen genrepet inför VM i Ryssland som inleds drygt en vecka senare.

- Perumatchen är den sista delen i våra förberedelser på hemmaplan och det vore roligt med mycket publik på plats på Ullevi som ett sista avstamp in mot VM-turneringen, s�ger Janne Andersson.

- Sedan tycker jag också att det är väldigt roligt att våra supportrar får tillfälle att se både oss och vårt damlandslag med bara två dagars mellanrum.