Kosovare Asllani inför finalen

Damlandslaget är klart för final i Algarve Cup. I morgon onsdag spelar laget mot Nederländerna i finalen och Kosovare Asllani ser fram emot matchen.

- Så klart vi har minnen från kvartsfinalen i EM så man känner ju revanschlust att göra en bättre match än då, säger Kosovare Asllani.

Sverige besegrade Ryssland under gårdagen och vann gruppen före Kanada och Sydkorea. Damlandslaget vann med 3-0 och hade bud på fler mål. Kosovare Asllani är nöjd med insatsen:

- Det var en match vi visste att vi skulle ha övertaget i, vi visste att de skulle backa hem. Det blev mycket ytor för våra mittfältare att föra spelet och i andra halvlek öppnade det upp sig ännu mer och vi lyckades sätta dit några fler bollar vilket var viktigt. Så det var en bra match av oss.

Tidigare under tisdagen genomförde landslaget ett sista träningspass i Albufeira, ett lugnt pass inför finalmatchen.

- Det var ganska lugnt, det mesta handlar om att koppla på kropparna igen. Lite avslut, lite kvadraten. Det var lagom mycket, vi ska ändå förbereda oss inför imorgon och den match vi ser fram emot.

Matchen Kosovare Asllani och resterande spelare och ledare ser fram emot är finalen mot Nederländerna. Sverige mötte Nederländerna senast i kvartsfinalen i EM förra sommaren och känner till motståndet rätt väl.

- Jämfört med de vi mött i Algarve skulle jag säga att de är en mix av Kanada och Sydkorea. Så klart vi har minnen från kvartsfinalen i EM så man känner ju revanschlust att göra en bättre match än då, säger Asllani och fortsätter:

- Kommer bli en tuff match men samtidigt det lag vi ville möta. Vi vill ju möta de bästa lagen så det kom bli en bra match.

Finalen i Algarve Cup börjar 19.30 och sänds live på svenskfotboll.se. Se hela intervjun med Kosovare Asllani i spelaren ovan.