Lindahl och Fischer i världselvan 2017

Hedvig Lindahl och Nilla Fischer har blivit uttagna i FIFPros världslag 2017. Världselvan har röstats fram av över 4000 spelare världen över.

- Vad många bra målvakter det finns där ute och av alla dem bli vald att vara målvakt i världselvan. Det är ju nästan helt surrealistiskt, säger Hedvig Lindahl.

Hedvig Lindahl avslutade under gårdagen samlingen med landslaget och turneringen Algarve Cup som delad segrare tillsammans med Nederländerna.

Idag släppte FIFPro 2017 års världselva som spelarna själva röstat fram. Hedvig Lindahl var nominerad som en av fem målvakter men när rösterna från över 4000 spelare räknats samman var det landslagsmålvakten som prisades.

- Jag är så väldigt tacksam. Jag känner mig väldigt ödmjuk. Det finns väldigt många som skulle kunna vinna det här priset före mig. Men mina lagkamrater och mina motspelare har valt mig och jag jättetacksam och jätteglad. Det känns som, äntligen har jag någonting som jag kan ta på. En utmärkelse att det där året blev jag världens bästa målvakt. Det är helt otroligt, säger Hedvig Lindahl och fortsätter:

- En tjej från Marmorbyn som drömde om att bli världens bästa målvakt. I ur och skur, när det var motvind och det var medvind. Att få sitta här idag och säga "jag gjorde det", det är stort.

Om spelåret 2017 som ligger till grund för utmärkelsen säger hon:

- 2017 var ett intressant år. Jag missade ganska många matcher på grund av att jag skadade mitt finger. Men jag har ändå fått vara med om stora matcher – fått spela EM, spela Champions League med Chelsea och vi har tagit oss länge än vi någonsin tagit oss i klubbens historia. Så jag känner, trots några dippar i år, att det varit väldigt många stora och härliga ögonblick.

Nilla Fischer blev även hon framröstad till världselvan som en av fyra backar. Även Caroline Seger var nominerad för en plats på mittfältet men kom inte med i den slutgiltiga elvan.