Nedslag Algarve: Seger om återhämtning

Damlandslaget besegrade Kanada med 3-1 under onsdagskvällen. Redan imorgon väntar nästa match när Sydkorea står för motståndet. Caroline Seger pratar om återhämtning och beskriver hur en träning ser ut mellan två matcher.

- Vi som spelat mycket är inte med hela passet, säger Caroline Seger.

Sverige fick en smakstart på årets Algarve Cup när Kanada besegrades med 3-1 under onsdagskvällen. Caroline Seger spelade fram Fridolina Rolfö till det viktiga 2-1-målet i andra halvlek.

- En bra genomförd match. De första 15-20 minuterna var sådär innan vi kom in i det men försvarsmässigt väldigt bra matchen igenom. Vi vinner med 3-1, skönt mot ett starkt motstånd som Kanada, säger Caroline Seger.

Seger var en av fyra svenska spelare som spelade hela matchen. Under torsdagen genomfördes det enda träningspasset inför nästa utmaning – Sydkorea.

- Kroppen känns väldigt bra. Det brukar vara värre två dagar efter match så jag ser inte fram emot imorgon, säger lagkapten Seger och beskriver hur en träning ser ut dagen efter match:

- Det är lite jogg, lite stretch, rörlighet. Det är även lite med boll ibland beroende på hur du känner i kroppen. Vi som spelat mycket är inte med hela passet och de som inte spelat något eller lite får köra på lite hårdare för att komma igång inför nästa match.

Årets Algarve Cup är den 13 turneringen som Caroline Seger medverkar i. Hon förklarar att hon med åren lärt känna sin kropp bättre och på ett annat sätt kan hantera en intensiv samling.

- Man har lärt sig hur sin kropp fungerar och vad man behöver på ett helt annat sätt än i början av sin karriär. Sen i början behövde man inte det på samma sätt för då var man yngre och kroppen återhämtade sig betydligt snabbare. Men naturligtvis vet man mycket mer nu och vad man behöver.

Nästa match i Algarve Cup spelas under morgondagen mot Sydkorea. Matchen börjar klockan 20.00 och kommer sändas live här på svenskfotboll.se.

Se målen från Sverige-Kanada