Peter Gerhardssons finaltankar

Damlandslaget med förbundskapten Peter Gerhardsson har tagit sig till final av Algarve Cup. 19.30 väntar Europamästarinnorna Nederländerna. Ett tufft test väntar landslaget.

- Om man nu räknar Nederländerna som bästa motstånd hittills måste ju vi också göra vår bästa prestation, säger Peter Gerhardsson.

Peter Gerhardsson har under veckan beskrivit att det är enkelt att sätta upp målsättningar för en turnering som Algarve Cup – du vill alltid vinna när du kliver in i något. Nu är landslaget framme vid sista testet och förbundskaptenen är nöjd.

- När det är en turnering med final så vill du vara där. Det var ju förhoppningen när vi åkte hit. Jag tycker prestationen över lag varit väldigt bra. Vi har kunnat genomföra vår idé, det vill säga att belasta alla spelare också. Inte bara tittat på startelvor utan även slutelvor och kring belastningsdelar i det hela. Det är många positiva saker som tagit oss till final, säger Peter Gerhardsson.

Landslaget har nyligen genomfört den sista matchgenomgången och nu följer några timmars väntan inför avsparken vid 19.30.

- Alla matchdagar är speciella och speciellt finaldagar. Det känns väldigt bra och ska bli skönt att njuta hela dagen fram till matchstart. Allt är klart, matchgenomgången genomfört, så nu är det bara för alla att ladda upp individuellt.

Landslagsledningen fick finalmotståndet Nederländerna klart efter matchen i måndags. Korta och intensiva förberedelser har följt.

- Det gör ju, främst för vår analytiker Anders Eriksson, att det blivit väldigt mycket jobb sedan dess. De andra matcherna har vi kunnat förbereda mer i ett tidigare skede men nu har det varit intensivt för att få ner Nederländernas sätt att spela och hur vi själva ska spela i matchen, säger Peter Gerhardsson.

Och inför finalen säger Gerhardsson:

- Om man nu räknar Nederländerna som bästa motstånd hittills måste ju vi också göra vår bästa prestation. Delar av det vi gjort bra under turneringen måste vi få till igen. Sen kommer det naturligtvis, utifrån förutsättningarna med alla matcher, bli en fysisk mätning i andra halvlek. Det kan mycket väl bara någon av ersättarna som avgör. Sedan får vi se hur både vi och Nederländerna tänker där.

Matchen mot Nederländerna börjar 19.30 och sänds live på svenskfotboll.se.