Trupp till VM-kval mot Ungern

Gerhardsson med kapten Caroline Seger.
Peter Gerhardsson med Caroline Seger.

Efter fem träningslandskamper väntar VM-kvalspel för damlandslaget igen. Ungern står för nästa motstånd i VM-kvalet den 5 april och Peter Gerhardsson har presenterat truppen som reser till Szombathely för att plocka tre poäng.

- Det ska bli väldigt kul med VM-kvalspel igen, säger Peter Gerhardsson.

Träningslandskamper mot Frankrike och Sydafrika och så tre matcher under Algarve Cup. Peter Gerhardsson har fått se damlandslaget fila på struktur och spelsätt sedan senaste VM-kvalmatchen spelades i oktober.

- Vi har haft fem träningslandskamper där vi gjort framsteg bland spelare och i spelsätt. Vi har fått bra erfarenheter, framförallt från senaste turneringen Algarve Cup. Nu är vi framme i skarpt läge med fem matcher kvar i VM-kvalet. Där är vi sugna på att fortsätta leverera, säger Peter Gerhardsson.

Precis som i den senaste VM-kvalmatchen är det Ungern som står för motståndet den 5 april. I oktober vann damlandslaget med klara 5-0 men nu väntar en ny utmaning mot ett lite annat Ungern.

- Det är många faktorer som gör det här mötet annorlunda. Ungern har spelat på lite annat sätt än i höstas och visat lite mer, både defensivt som offensivt. De gjorde en bra prestation mot Nordkorea senast och fått tillbaka en del spelare som inte var med mot oss senast. Det blir en annan match än senast, kommenterar Peter Gerhardsson.

I och med de fem träningslandskamperna har Peter Gerhardsson fått se flera spelare visa upp sig i den blågula landslagsdressen. Det har bidragit till en bra konkurrenssituation om de 23 platser som åker till Ungern.

- Många spelare som visat sig bra och det kommer finnas nya möjligheter för de som inte finns med här. Det är en bra konkurrenssituation och till den här samlingen har vi gått på de här 23 spelarna som ska fixa segern mot Ungern.

Truppen till VM-kval mot Ungern