Damlandslaget på plats i Ungern

Efter Algarve Cup och träningslandskamper sedan oktober är det på torsdag åter dags för VM-kval för damlandslaget. Landslaget samlades och reste till Ungern under måndagen och samtliga spelare är tillgängliga inför dagens träningspass.

- Rapporterna på bussresan hit var väldigt positiva, inga skavanker. Däremot är det några som spelade ganska tuffa matcher igår, så det blir en uppdelad träning här i dag, säger Peter Gerhardsson.

Landslaget genomför det första passet under sena eftermiddagen i Ungern. Sedan väntar bara två dagar med träning innan matchen spelas på torsdag.

- Vi får titta väldigt individuellt de här två första dagarna. Vi får se till att få de här dagarna på ett bra sätt så vi kan ha ett bra fotbollspass ihop på onsdag. Sen är det match, summerar förbundskapten Peter Gerhardsson.

Under Algarve Cup och andra träningslandskamper har Gerhardsson fått möjlighet att se flera spelare. En tuff konkurrenssituation har uppstått, något som förbundskaptenen är nöjd med.

- Vi fick möjlighet att efter två VM-kvalmatcher se lite fler spelare. Det har gjort att konkurrensen ökat vilket gjorde att det var tufft till den här uttagningen. Jag tycker vi breddat truppen och många spelare är intressanta. De får hela tiden visa att de ska vara med och spelarna här får börja visa det är rätt 23 spelare som är med, avslutar Gerhardsson.

Matchen mot Ungern på torsdag sänds i Sportkanalen och på cmore.se med matchstart 18.00.