Fischer tillbaka i landslaget

Nilla Fischer jublar efter mål senast mot Ungern.

I slutet av oktober förra året vann damlandslaget över Ungern i Borås. Matchen är den senaste i VM-kvalet men också den senaste matchen som Nilla Fischer spelade i landslaget. Efter det har mittbacken stått över ett par samlingar men nu är hon tillbaka och trivs.

- Det är väldigt roligt att vara tillbaka i landslaget, att vara med i gänget igen, säger Nilla Fischer.

Efter senaste VM-kvalsamlingen har Nilla Fischer missat bland annat Algarve Cup och några landskampssamlingar av privata skäl. När landslaget nu samlades för VM-kval mot Ungern var mittbacken åter tillbaka i truppen - ett uppehåll som gjort att längtan efter landslaget uppstått.

- Det blir en längtan efter att få vara med igen. Även om jag har det otroligt bra på hemmaplan just nu så är landslaget viktigt. Inta bara det fotbollsmässiga, utan även så att man har många vänner här. Så det känns kul att vara med igen.

Landslaget har genomfört två pass på plats i Ungern inför matchen på torsdag. Nilla Fischer kommer från en bra period hemma i klubblaget Wolfsburg och känner sig på topp.

- Jag är oerhört nöjd med säsongen i Wolfsburg hittills. På så sätt har det nog gjort mig bra att jag kunnat vara hemma och träna och ta hand om kroppen på ett annat sätt. Så jag känner mig i väldigt bra form.

Fischer startade som mittback under de två spelade VM-kvalmatcherna under förra hösten. Under landskamperna har landslaget gjort bra resultat och konkurrensen är nu hård i backlinjen.

- Konkurrensen är väldigt bra. I det stora är det väldigt bra konkurrens här och jag kan bara fokusera på att prestera på den högsta nivå jag kan på träning. Sen är det Peter och Magnus som tar ut laget men bra konkurrens är positivt för laget.

Om motståndet Ungern säger Fischer:

- Det gäller att vi är noga i de defensiva omställningarna. Vi behöver vara bra på att stänga ytorna för deras kontringar samtidigt som vi är kyliga i den offensiva sista tredjedelen, inte alltid spela på förstalöpen.

- Vi gjorde det bra senast när vi vann och vill göra det minst lika bra igen, avslutar Nilla Fischer.

Matchen mot Ungern spelas klockan 18.00 på torsdag. Matchen sänds i Sportkanalen.