Sembrant redo för tävlingsmatch

Imorgon är det åter dags för VM-kval när damlandslaget möter Ungern på bortaplan. Linda Sembrant och de andra spelarna har genomfört det sista träningspasset och truppen är nu redo för matchen.

- Man känner att det är tävling om tre poäng som är otroligt viktiga att vi får med oss hem, säger Linda Sembrant.

Efter flera landskamper väntar äntligen VM-kval. Senast Sverige spelade tävlingsmatch var i slutet av oktober. Nu laddar damlandslaget för morgondagens återstart av VM-kvalet och det är ett taggat svenskt landslag.

- Det är en annan känsla. Det känns otroligt skönt att det är dags igen, det var ett tag sedan, säger Sembrant.

Landslaget har fått beröm för gedigna defensiva insatser under de senaste matcherna. Mittbacken Linda Sembrant framhåller det kollektiva försvarsspelet över hela planen som en nyckel.

- Vi känner oss väldigt bra med varandra hela laget. Framförallt tycker jag vi haft ett bra försvarsspel över hela planen. När vi verkligen får till vårt presspel tidigt högre upp i banan så gör det mycket för oss längre bak. Så hela kollektiva försvarsspelet har varit väldigt bra, säger Linda Sembrant.

Landslaget slog Ungern förra året med hela 5-0. Men mittbacken Sembrant sätter punkt för diskussioner om eventuell underskattning och har inga problem att ladda om för en ny match mot Ungern.

- Det tycker jag inte. Vi fick en bra match hemma, vann med fem mål och höll nollan. Men imorgon är det en helt ny match och vi är i Ungern. Det är en helt ny situation och vi vet att det gäller att vi gör en bra prestation, är koncentrerade och på topp för att få med de här tre pinnarna hem.

I sitt klubblag Montpellier spelar Sembrant mittback, som oftast i en fyrbackslinje. Damlandslaget har under senaste tiden skiftat mellan fyra och tre backar i försvaret. På frågan om hur hon ser på sin roll i backlinjen beroende på hur landslaget ställer upp svarar hon:

- Det skiljer sig en hel del. Men det känns väldigt utmanande och inspirerande att vi lyckas växla mellan båda uppställningarna. Jag hamnar lite mer centralt när det är treback och lite mer ut på kanterna i en fyrbackslinje.

Matchen mot Ungern sänds i Sportkanalen och har avspark 18.00 imorgon, torsdag.