Kategori: Landslag

Trupp till målvaktsläger Tipselit

Den 2-4 februari arrangeras ett målvaktsläger inom ramen för Tipselit och målvaktsprojektet dam/flick. Alla de tolv målvakterna som är uttagna till lägret är hämtade ur målgruppen F18/00.

Kategori: F18/00

EM-kval 1 U19 spelas i Sverige

Vårt nuvarande F17/00-landslag kommer att spela EM-kval 1 till U19-EM 2019 i Skottland på hemmaplan i Sverige. Det står klart efter lottningen i Schweiz under fredagen. Sverige kommer att möta Slovenien, Israel och Kazakstan. Vart i Sverige kvalet kommer att spelas avgörs senare.

UEFA-lottningar på fredagen

Fredag förmiddag lottas de kommande EM-kvalen på flicksidan. Sverige finns representerat i alla fyra lottningarna nere i Schweiz.

Kategori: Landslag

Tipselitläger för U20 på Bosön

36 spelare mellan födda mellan 1998 och 2000 är uttagna för tipselitläger på Bosön mellan 23 och 26 november. Tränarna på lägret är Ulf Kristiansson, Pia Sundhage, Anders Johansson och Lisa Dahlkvist.

Kategori: Landslag
Anders Johansson

Anders Johansson ny förbundskapten

Anders Johansson tillträder vid årsskiftet som ny förbundskapten för Sveriges F18- och F19-landslag.
- Efter 16 år i Allsvenskan och Damallsvenskan så kändes det väldigt lockande med lite nya intryck när frågan dök upp, säger Anders, för närvarande verksam i Vittsjö.

Kategori: F18/00

Sen kvittering mot Spanien


F17/00-landslaget avslutade EM-kvalets Elite Round med oavgjort 1-1 mot redan EM-klara Spanien. Kvitteringen kom efter ett fint svenskt anfall i den fjärde tilläggsminuten, men där det var en spansk spelare som var sist på bollen.
– Vi har lite flyt med resultatet idag och det är kanske lite symptomatiskt för den här turneringen att vi får hjälp med att få in bollen, kommenterar förbundskapten Ulf Kristiansson.

Kategori: F18/00

Mållöst i EM-kvalet mot Portugal


F17/00-landslaget spelade oavgjort 0-0 mot Portugal i den andra matchen i EM-kvalets Elite Round. Sverige dominerade matchen och gjorde det mesta rätt spelet, men lyckades inte få bollen i mål.
– Även om vi totalt sett har färre avslut än i förra matchen skapar vi tillräckligt många klara lägen för att vinna. Det är lätt att få det att låta som en klyscha, men vi måste trycka dit bollen. Synd på en i övrigt bra match, säger förbundskapten Ulf Kristiansson.

Kategori: F18/00

Island vann kvalöppningen

På eftermiddagen inledde F17 det avgörande kvalet tlll EM i Tjeckien i sommar. Tyvärr slutade det med förlust mot Island, matchens enda mål inspelat redan efter åtta minuter.
Sverige gav aldrig upp, man provade det mesta men förmådde inte nå en kvittering.
- Minst kryss borde vi ha haft men vi är lite för uddlösa, konstaterade förbundskapten Ulf Kristiansson direkt efteråt.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter