Bra genrep mot Kungsbacka för F17/00-landslaget

Om två veckor inleder F17-landslaget Elite Round-gruppspelet för EM i Tjeckien i sommar. Som en del i uppladdningen har landslaget därför varit på ett träningsläger i Göteborg de senaste dagarna. Det avslutande testet blev en match mot Kungsbacka DFF i Prioritet Serneke Arena där det blev förlust med 1-2. Men förbundskaptenen Ulf Kristiansson var mycket nöjd efteråt.
- Vi genomför det här matchen på ett väldigt bra sätt, säger han.

F17-landslaget har haft några väldigt nyttiga och bra dagar i Göteborg inför Elite Round-matcherna mot Island, Spanien och Portugal. Landslaget har tränat, förberett taktiken och under tisdagen avslutade de även med en träningsmatch mot seniorlaget Kungsbacka DFF som ska spela i Elitettan den här säsongen. Kungsbacka vann visserligen matchen med 2-1, men förbundskaptenen Ulf Kristiansson såg sitt lag göra en väldigt fin match - trots ett par längre skadeavbrott under matchen.

- Vi har haft riktigt bra dagar här nere. Vi har hunnit träna och fått många bra fotbollspass. Och det var en bra avslutning med match idag, säger han fortsätter:

- Det passade oss jättebra. Kungsbacka pressade oss väldigt hårt och var väldigt aggressiva. Lägg därtill till att det är seniornivå och att dom har några extra kilo. Nä, vi genomför den här matchen på ett väldigt bra sätt.

Kungsbacka tog ledningen i den 13:e minuten. Ett mål som också visade på skillnaderna i tyngd mellan lagen men F17-landslaget kvitterade med sex minuter kvar av halvleken genom Cornelia Kapocs -som själv kommer från just Kungsbacka. 1-1 i halvtid, starkt, särskilt med tanke på skadeavbrott för både Ida Hyttinen och Emma Engström.

- Vi står upp jättebra. Särskilt vårt försvarsspel som blev testade genom mycket djupledsspel från Kungsbacka. Sedan hade vi ett väldigt bra kontringsspel också, säger Kristiansson och fortsätter:

- Men tyvärr blev det en del skador. Vi spelar 8-10 minuter utan en spelare i första halvlek. Det är självklart att det påverkar matchbilden men vi löser det väldigt bra.

Den andra halvleken genomför Sverige ännu bättre och även om Kungsbacka sätter 2-1 - som även blev slutresultatet - så visade tjejerna upp mycket lovande spel inför Elite Round i Portugal. Och man hade ett par bud på en kvittering.

- Det är väl en liten fördel för Kungsbacka totalt sett i matchen. Men det känns väldigt bra inför vad som väntar, avslutar Kristiansson.

Startelva: 1 Moa Edrud - 2 Ida Hyttinen, 14 Emma Östlund, 3 (K) Rubi Reid Jansson, 5 Ida Lyberg - 11 Elina Lenir, 18 Julia Welin, 8 Olivia Wänglund, 6 Agnes Nyberg - 9 Cornelia Kapocs, 11 Emma Engström.

Senaste nytt: F18/00

Träningsmatcher
Arena: Prioritet Serneke Arena Konstgräs
Domare: Anela Hadziselimovic
1 - 2
Kungsbacka DFF
  • 13 Okänd spelare
  • 67 Okänd spelare
Avslutad
Starttid: 2017-03-14 20:00 Sveriges F17/00-landslag
Halvtidsresultat: 1 - 1

Händelser

Uppställningar

Sverige

Formation: 4-4-2

Ersättare

Kungsbacka DFF

Matchinformation

Notering

Sveriges F17/00-landslag

Prioritet Serneke Arena Konstgräs

Hitta hit

Domare: Anela Hadziselimovic

Ass. domare 1: Caroline Johannesson, Kungsbacka

Ass. domare 2: Tina Bertlin

Matchnummer: 900414004