Kategori: Landslag Kategori: fogis.se

Första regionala flicklägret för "Spelarutbildning - en helhet"

Vi genomför i helgen det första regionala lägret för flickor inom ramen för Spelarutbildning - en helhet. Lägret startade torsdags och slutar på söndag. Lägret genomförs i Uppsala. - En fantastisk möjlighet till utbildning för spelare från olika distrikt. Upplägget på lägret ger också en möjlighet till samarbete mellan spelarutbildare och ungdomsförbundskaptenen Pär Lagerström, säger Lilie Persson, landslagschef Dam/Flick Elitavdelningen.
Kategori: F17/01

F17/01-landslaget trea i Elite Round

F17-landslaget hämtade nästan in tre mål, men föll i sista matchen i Elite Round mot Frankrike med 3-2. Sverige missar därmed U17-EM i maj och slutar trea igruppen på tre poäng.
– Vi kände vittring efter 2-3 och försökte verkligen gå för 3-3, men det gick tyvärr inte. Det var en bra fotbollsmatch och en bra läropeng för framtiden, säger förbundskapten Pia Sundhage.

Kategori: F17/01
Lisa Johansson (bilden från 2016).

Två fullträffar direkt för Lisa

Lisa Johansson hade en lyckad afton senast när Skottland besegrades med 4-0 i Elite Round. I sin nya roll som anfallare stod hon för två av målen. Hennes allra första i landslagströjan.
- Jag blev jätteglad när jag gjorde första målet. Sen när andra målet kom blev det bara ännu bättre, säger Lisa Johansson.

Kategori: F17/01

4-0 mot Skottland i EM-kvalet

Pia Sundhages F17/01 har fortfarande chansen i EM-kval 2.
F17-landslaget studsade tillbaka direkt efter nederlaget mot Finland tidigare i veckan. Under söndagen besegrades Skottland med klara 4-0 nere i Bordeaux, Frankrike.
– Överlag var det en bra fotbollsmatch. Det bästa är att vi tar revansch på vår prestation mot Finland senast. Nu hoppas vi på en ny bra match mot Frankrike, säger Pia Sundhage.
Kategori: F17/01
Kajsa Lang.

Kajsa Lang siktar på nya mål för F17/01

F17-landslaget föll i öppningsmatchen i Elite Round mot Finland med 1-4. Sveriges mål prickades in av Kajsa Lang. Den målglade mittbackens femte fullträff i landslaget. Redan i dag har hon chans på fler mål då Skottland väntar.
– Jag har verkligen ingen aning hur det kommer sig att jag gör så mycket mål i landslaget. Jag gör aldrig mål hemma i klubblaget. Jag lyckas bara göra mål här, säger Kajsa Lang.


Kategori: F17/01
Finland vann med 4-1 mot Sverige i premiären av Elite Round. På söndag möter Sverige Skottland.

Tung premiärförlust mot Finland

Det blev en tung 1-4-förlust för F17-landslaget i öppningsmatchen i Elite Round mot Finland. Sveriges mål prickades in av Kajsa Lang. Härnäst väntar match mot Skottland på söndag.
– Det är bra läropengar vi får med oss från den här matchen och nu ser vi fram emot att ta revansch på vår egen prestation mot Skottland, säger förbundskapten Pia Sundhage.

Kategori: F17/01
Pia Sundhage med F17/01-landslaget är redo för Elite Round.

Pia Sundhage inför Elite Round

I dag torsdag inleder Pia Sundhages F17-landslag Elite Round med match mot Finland. Övriga lag i gruppen är Skottland och värdarna Frankrike. I potten ligger en plats till U17-EM i Litauen dit endast gruppsegraren tar sig.
– Alla fyra lagen har chansen att vinna gruppen vilket är häftigt. Om vi spelar så bra som vi tränar. Om vi spelar så bra som vi mår. Då har vi en stor chans att nå EM, säger förbundskapten Pia Sundhage.

Kategori: F17/01
F17/01-landslaget var överlägsna i EM-kval 1, nu väntar den avgörande kvalrundan.

F17/01: Trupp till EM-kval 2

Förbundskapten Pia Sundhage har tagit ut sin trupp inför den avgörande omgången av EM-kvalet som spelas 22-28 mars. F17/01-landslaget gör upp med Finland, Skottland och värdnationen Frankrike om en plats i F17-EM.

Kategori: F17/01

Förlust i kvalgenrepet


F17-landslaget föll i EM-kvalgenrepet borta mot Nederländerna. Sverige kvitterade två gånger om genom Wilma Ljung Klingwall och Elsa Törnblom, men föll till slut med 2-4.
– Jag är glad över att vi fick den här genomköraren. Nu har vi två veckor på oss att träna och lära oss av våra misstag innan EM-kvalet inleds, säger förbundskapten Pia Sundhage.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter