UEFA-lottningar på fredagen

Fredag förmiddag lottas de kommande EM-kvalen på flicksidan. Sverige finns representerat i alla fyra lottningarna nere i Schweiz.

Kategori: Landslag

Sundhage stannar hos SvFF

Damlandslagets förra förbundskapten Pia Sundhage stannar i Svenska Fotbollförbundets verksamhet. Hon blir nu förbundskapten för flickor födda 2001 och 2003 och kommer att leda F17-landslaget vid hemma-EM 2020.
- Vi är jätteglada att Pia Sundhage vill fortsätta jobba för utvecklingen av svensk damfotboll, säger generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Kategori: F17/01

7-0 i gruppfinalen mot Ryssland


F16/01-landslaget svarade för ytterligare en helgjuten insats när man avslutade EM-kvalet med seger 7-0 i gruppfinalen mot Ryssland. Sverige därmed vidare som gruppsegrare med maximala nio poäng och 19-0 i målskillnad.
Beata Olsson gjorde tre av Sveriges mål, övriga fullträffar av Johanna Lindell, Wilma Ljung Klingwall, Sara Lilja Vidlund och Tilde Lindwall.

- Vi avslutar med flaggan i topp totalt gör vi tre bra matcher i kvalet mot olika typer av motstånd. Faktiskt gör vi sex bra halvlekar, det har vi inte gjort tidigare. En stor eloge till tjejerna som har fått ihop helheten. Det vi har tränat på och lagt mycket tid på sitter, summerar förbundskapten Katarina Dunder Olsson.

Kategori: F17/01

Tvåsiffrigt mot Kroatien i EM-kvalet


F16/01-landslaget hade målfest i EM-kvalet mot Kroatien på Skarsjövallen i Ljungskile. Sverige vann med hela 11-0 (6-0). Målskyttar Sara Lilja Vidlund 3, Emma Paulsson 3, Beata Olsson 2 samt Kajsa Lang, Julia Walentowicz och Ebba Sjögren.

– En jättebra insats. Vi leder med 6-0 i halvtid och trummar ändå på i andra. Vi lyckades också göra mål när de packade ihop i lägre försvarsspel, vilket vi inte lyckades med mot Israel, kommenterar förbundskapten Katarina Dunder Olsson efter matchen.

Kategori: F17/01

F16-truppen till EM-kvalet i Uddevalla

F16/01-landslaget spelar mellan 16 och 22 oktober EM-kval 1 i Uddevalla och Ljungskile. Matcher mot Israel, Kroatien och Ryssland väntar för Katarina Dunder Olssons landslag. Ettan och tvåan i gruppen går vidare till nästa steg, elite round, för att ta sig till EM-slutspelet i Litauen nästa sommar.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter