Storseger för F16 mot Ryssland

Foto: SvFF

F16/01-landslaget vann med hela 5-1 i mot Ryssland i match två i UEFA:s utvecklingsturnering i Portugal. Beata Olsson och Selma Berggren tvåmålsskyttar för Sverige där Kajsa Lang var den som visade vägen med 1-0 en kvart in i matchen.

Sverige mötte Portugal för två dagar sedan, ett småtekniskt passningsorienterat lag som dessutom tog varje chans att förstärka och filma i duellspelet. Dagens motståndare Ryssland var ett lag av en helt annan karaktär.

– Stora, fysiska och kraftfulla spelare. Dessutom bytte de halva laget i paus för att kunna fortsätta och forcera i närkampsspelet. Jag är tacksam för att vi inte fick några skador. Det var mycket dobbarna före och inte alltid frisparkar heller. En eloge till våra tjejer som stod upp bra, de fick mycket stryk, säger förbundskapten Katarina Olsson.

Den ryska taktiken att spela fysiskt ledde inte till något resultat i spelet. Tvärtom. Det var Sverige som stod för det mesta och bästa spelmässigt.

1-0 kom på hörna med kvarten spelad där Kajsa Lang var sist på bollen. Beata Olsson nickade in 2-0 efter knappa halvtimmen och det var också hon som ökade på till 3-0 tidigt i den andra halvleken efter en fin individuell prestation.

Selma Berggren som byttes in till andra halvlek gjorde de övriga svenska målen. Vid 4-0 skapade hon själv läget genom att driva fram bollen och slutresultatet 5-1 kom efter ytterligare en fast situation.

Sverige avslutar turneringen mot Turkiet på tisdag förmiddag. Turkiskorna har hittills besegrat Ryssland med 2-1 och tidigare idag 2-2 mot Portugal, där portugisiskorna sedan vann den efterföljande straffläggningen, totalt 7-6.

Startelva: 12 Sara Wexén - 14 Clara Härdling (K), 13 Kajsa Kjellander, 5 Kajsa Lang, 2 Felicia De Feo - 7 Ida Lilja, 20 Kim Hedlund af Schmidt, 6 Alva Lodén, 11 Tilde Lindwall - 15 Ebba Sjögren, 17 Beata Olsson.
Ersättare: 1 Julia Langörgen, 21 Anna Larsson - 3 Julia Walentowicz, 4 Matilda Roth, 8 Emma Paulsson, 9 Maja Viström, 10 Johanna Lindell, 16 Kajsa Ekström, 18 Selma Berggren.