Inledande förlust i Nordisk Flick

F16-landslaget föll i öppningsmatchen av Nordisk Flickturnering med 0-1 mot Frankrike på Raatin Stadion i Uleåborg. I en tät och tuff dust kom segermålet på tilläggstid av den första halvleken. Sverige stod upp bra och kämpade in i slutet.
- Vi gör allt och försöker. Det här var en riktig utmaning på högsta nivå och nu är vi verkligen igång, säger förbundskapten Katarina "Cancan" Olsson, nöjd med det mesta utom resultatet.

Matchen mot Frankrike blev ett riktigt elddop. Det var rejält tufft men svenskorna stod upp bra.

- Det var väldigt, väldigt fysiskt. På gränsen till fult med många höga dobbar. Men vi mår bra och fick inga skador, berättar Katarina Olsson som fick se en match där Frankrike hade lite mer bollinnehav. Chansmässigt var det ganska jämnt och de båda målvakterna, Sveriges Julia Langörgen och Frankrikes Mary Innebeer, svarade vardera för två kvalificerade räddningar under matchen.

Julia tvingades dock kapitulera en gång. Precis före halvtidsvilan kom ett franskt inspel efter fast situation som rann förbi det svenska försvaret. Utanför straffområdet mötte Elsa Domenjoud med bredsidan och den perfekta träffen satt otagbart i Langörgens ena kryss.

- Vi visste att det skulle gå fort i deras omställningar och de pressade oss högt. Vi hade svårt att komma förbi deras press och när vi väl gjorde det var de väldigt aggressiva. Vi fick väldigt lite tid och hade svårt att få till ett eget etablerat anfallsspel, berättar Cancan.

- Men tjejerna gör precis det vi talat om innan och försöker verkligen in i det sista. Vi får lägga mycket energi i vårt försvarsspel idag men vi står upp väldigt bra, säger Olsson som konstaterar att Sverige fått en kickstart på turneringen. Nu är man uppvarvade och det gäller bara att återhämta sig och ladda om batterierna.

- Nu tar vi Finland på söndag av bara farten!

Finland-Island spelar den andra matchen, på samma arena senare under dagen. Sveriges match mot Finland på söndag spelas i Brahestad 18.30 lokal tid (17.30 svensk).

Sveriges startelva: 1 Julia Langörgen - 2 Clara Härdling, 3 Julia Walentowicz (K), 4 Kajsa Ekström, 5 Kajsa Lang - 19 Sara Lilja Widlund, 6 Wilma Ljung Klingwall, 8 Emma Paulsson, 11 Tilde Lindwall - 17 Beata Olsson, 9 Maja Viström