Förlust även i sista matchen i Nordisk Flick

Foto: SvFF

Sverige och Danmark gjorde upp om den sista platsen i årets upplaga av Nordisk Flickturnering i Uleåborg. Tyvärr för svensk del slutade det med den fjärde förlusten för veckan 1-2 (1-1).
Förlusten till trots svarade Sverige för en bättre insats än tidigare.
- Ja, idag såg det bättre ut både anfalls- och försvarsmässigt, konstaterade Katarina "Cancan" Olsson.

Sverige föll knappt mot Frankrike i premiären av Nordisk Flickturnering i Finland. Avslutningsdagen spelade svenskorna om sistaplatsen mot Danmark medan fransyskorna laddade för finalen ikväll mot Norge.

Så olika kan det vara. Sverige har inte fått alla moment i spelet att stämma samtidigt i förlustmatcherna mot Finland och Island utan slutade sist i grupp A. För Danmark slutade grupp B med en enda poäng efter tre täta matcher och därmed möttes grannationerna i jumbofinalen på ett gropigt fält långt från äran på Raatin Stadion i Uleåborg på torsdagen.

- Ja, det är väl där man hamnar när man kommer sist i gruppen, konstaterade Cancan krasst. Men hon var ändå nöjd med den svenska insatsen i sista matchen.

- Det ser bättre och bättre ut. Idag hade vi ett annat lugn i speluppbyggnaden och i vårt anfallsspel. Sedan är vi lite tunna i den sista avslutsfasen. Samtidigt som Danmark är effektiva i sitt försvarsspel, säger Cancan.

- Man får se det som att det är många som fått speltid och mycket erfarenhet inför fortsättningen. Det har verkligen varit fyra helt olika matcher den här veckan. Vi faller knappt mot Frankrike i något som kanske var vår bästa match. Sedan gör vi det bra i långa aktioner idag också, jag är jättenöjd med tjejernas insats.

Inför höstens stundande EM-kval på hemmaplan i Bohuslän (16-22 oktober) återstår nu bara två träningslandskamper mot Norge på bortaplan. Att döma av norskornas framfart i veckan blir det utmärkt sparring.

- Ja, gud ja. Vi har mött dem tidigare (2-2 och 0-2 ifjol). Till skillnad från oss har de kanske använt lite färre spelare och spelat ihop laget, det blir oerhört nyttiga matcher för oss!

Sveriges startelva: 12 Sara Wexén - 14 Lisa Flisell, 3 Julia Walentowicz (K), 5 Kajsa Lang, 18 Selma Berggren - 7 Ida Sörensen, 6 Wilma Ljung Klingwall, 15 Ella Wallfur Skiljic, 16 Saga Jontoft, - 10 Ebba Sjögren, 9 Maja Viström