Klar svensk förlust i Brahestad

Både värdnationen Finland och Sverige hade revansch i sinnet efter förluster första matchdagen i Nordisk Flickturnering. Men revanschlustan brann
uppenbarligen starkare hos finländskorna som rättvist kunde vinna 2-0 (1-0) i Brahestad.
- Det är svårt att få med oss poäng när vi bara spelar försvarsspel, konstaterade Sveriges förbundskapten Katarina "Cancan" Olsson krasst direkt efter match.

Sverige föll med flaggan i topp mot Frankrike medan hemmanationen fick se sig besegrade med 1-2 av Island när Nordisk Flickturnering inleddes i fredags.

Men av den energi, glöd och frenesi som präglade det svenska laget mot Frankrike syntes väldigt lite mot Finland på söndagen.

- Finland var jättebra och det är bara att gratulera dem till en jättebra match, säger Katarina "Cancan" Olsson.

- Det här var en läropeng. Det är svårt att få med sig poäng när vi bara spelar försvarsspel.

Försvarsspelet fungerade hyggligt för svenskorna men när man vann boll såg det ängsligt ut och man hade förtvivlat svårt att hitta blågula alternativ i uppspelen. Finland straffade också Sverige snabbt, fick ett tidigt ledningsmål och grepp om matchen.

- Det här var inte bra. Vi är inte nöjda med resultatet. Vi var inte riktigt där och Finland vinner välförtjänt, säger Cancan som nu får pumpa upp adrenalinet i truppen till matchen mot Island. Isländskorna föll knappt med 0-1 mot Frankrike tidigare på dagen i denna grupp som verkligen är tät.

- Då är det tre poäng som gäller. Alldeles oavsett så är vi här och får fyra internationellt bra matcher. Det här är jättebra utbildning även en dag när det går som idag!

Sveriges startelva: 12 Sara Wexén - 14 Lisa Flisell, 13 Matilda Roth, 3 Julia Walentowicz (K), 20 Sophia Redenstrand - 6 Wilma Ljung Klingwall, 15 Ella Wallfur Skiljic, 16 Saga Jontoft, 18 Selma Berggren - 10 Ebba Sjögren, 7 Ida Sörensen.