Norsk revansch i Jessheim

Sverige vann en jämn och bra tillställning i tisdags. När lagen åter möttes i Jessheim torsdag vid lunchtid fick Norge sin revansch, hemmaseger 2-1 (1-0).
- Vi sliter riktigt bra i den första halvleken och lyckas ta oss tillbaka, säger förbundskapten Katarina "Cancan" Olsson.

F16/01
Foto: SvFF

- Det är så bra utbildning. Norge är jättebra och det här har varit två helt olika matcher. Vi hade det tufft i första halvlek idag. Det var mycket försvarsspel, berättar Cancan som prisar den svenska arbetsinsatsen i försvarsarbetet.

Det norska F16-laget har gått som tåget i år och vann som bekant Nordisk Flickturnering i Finland tidigare i somras. 0-2-förlusten mot Sverige i tisdags kom lite överraskande för norskorna och till returen hade man läst på.

- De hittade in i spelyta två och vi hann inte riktigt med i överflyttningarna i första, konstaterar Olsson. Övertaget i bollinnehav var markant men chansmässigt var den norska dominansen inte lika tydlig. Det svenska slitet gav dock utdelning efter halvtidsvilan.

- Det kan delvis vara för att de inte orkade fullfölja men vi tar över och får också vår kvittering. Vi har bra bredd och kvalitet i den här truppen med matchvinnare som kommer in och förändrar.

Sverige hade bollar i både stolpe och ribba samt ett friläge men i slutänden blev det ändå norskorna som avgick med segern i denna extremt händelserika match efter ett 2-1-mål i 72:a minuten.

- Bitarna börjar falla på plats. Vi har haft nästan tre veckor tillsammans med gruppen under de senaste två månaderna och den kontinuiteten börjar ge resultat, säger Katarina Olsson för vars lag det börjar närma sig allvaret. Nästa samling är i Uddevalla i oktober då Sverige står värd för EM-kvalet mot Israel, Kroatien och Ryssland.

Sveriges startelva: 12 Sara Wexén - 2 Julia Walentowicz, 13 Matilda Roth, 3 Kajsa Ekström, 4 Kajsa Lang - 9 Maja Viström, 6 Wilma Ljung Klingwall, 14 Clara Härdling (K), 16 Tilde Lindwall - 11 Saga Jontoft, 7 Sara Lilja Widlund