2-0-seger för F16 mot Norge


F16/01-landslaget vann den första av två bortalandskamper mot Norge med 2-0. Båda de svenska målen kom mitt i den andra halvleken, målskyttar Beata Olsson och Kajsa Lang.
Returmatch på torsdag klockan 12.00, även den på Jessheim stadion.

– Jag är nöjd. Vi har en fas, en dryg kvart mitt i andra halvlek, där de pressar oss, men vi är bra i första halvlek och i början och slutet av den andra. En jättebra fotbollsmatch, säger förbundskapten Katarina Olsson.

Den första halvleken för F16/01-landslaget mot Norge blev jämn både spel- och chansmässigt. De svenska spelarna hade bra ordning på passningsspelet och lyckades följa den planerade matchplanen på ett bra sätt.

– Vi går ut och gör det vi har tränat på och det vi har sagt. Vi får ett lugnt i vårt anfallsspel när tjejerna lyckas komma ut i rätt positioner. Vi får till längre spelavstånd och bra kombinationer, säger Katarina Olsson.

Sverige inledde även bra efter pausvilan, men efterhand tog Norge över och pressade svenskorna under en period, men det var Sverige som stod för målen.

I den 52:a minuten byttes Beata Olsson och Johanna Lindell in och bara minuten senare var det dessa två som var inblandade i Sveriges 1-0-mål. I en omställning fick Lindell bollen vid mittlinjen, höll i och frispelade sedan Olsson i djupet. Hon i sin tur avslutade behärskat låt i bortre hörnet.

Sveriges andra mål kom fyra minuter senare efter en hörna där bollen nådde fram till Kajsa Lang vid bortre stolpen, som relativt omarkerad kunde bredsida in 2-0.

– Två riktigt fina mål. Vi har lite flyt som lyckas hålla nollan och Sara (Wexén) i målet räddar oss ett par gånger, men tur förtjänar man. Målchansmässigt var det en jämn match och totalt sett en jättebra fotbollsmatch, säger Olsson.

Returmatch på torsdag klockan 12.00, även den på Jessheim stadion.

F16_01 startelva mot Norge. FOTO: SvFF.

Sveriges startelva: 12 Sara Wexén - 2 Julia Walentowicz (K), 3 Kajsa Ekström, 4 Kajsa Lang, 5 Selma Berggren - 7 Sara Lilja Widlund, 6 Wilma Ljung Klingwall, 8 Ella Wallfur Skiljic, 11 Saga Jontoft - 10 Ebba Sjögren, 9 Maja Viström.

Sveriges ersättare: 1 Julia Langörgen, 21 Lotten Fahlberg - 13 Mathilda Roth, 14 Clara Härdling, 15 Emma Paulsson, 16 Tilde Lindwall, 17 Beata Olsson, 18 Johanna Lindell.