Tvåsiffrigt mot Kroatien i EM-kvalet


F16/01-landslaget hade målfest i EM-kvalet mot Kroatien på Skarsjövallen i Ljungskile. Sverige vann med hela 11-0 (6-0). Målskyttar Sara Lilja Vidlund 3, Emma Paulsson 3, Beata Olsson 2 samt Kajsa Lang, Julia Walentowicz och Ebba Sjögren.

– En jättebra insats. Vi leder med 6-0 i halvtid och trummar ändå på i andra. Vi lyckades också göra mål när de packade ihop i lägre försvarsspel, vilket vi inte lyckades med mot Israel, kommenterar förbundskapten Katarina Dunder Olsson efter matchen.

Sverige dominerade matchen mot Kroatien fullständigt från första till sista spark, både i passnings- och närkampsspel. Man fick också hål på kroatiskorna tidigt och efter att Beata Olsson nickat in 1-0 i den fjärde minuten trillade målen in regelbundet fram till slutresultatet som skrevs till hela 11-0.

Sara Lilja Vidlund gjorde tre av målen mot Kroatien.Svenskorna visade upp en hel provkarta av fina mål. Några efter speluppbyggnad på kant och spel snett-inåt-bakåt, några via längre bollar in bakom backlinjen och ett par fina distansskott.
Emma Paulsson och Sara Lilja Vidlund var allra mest lyckosamma med tre mål var. Beata Olsson gjorde två och övriga mål av Kajsa Lang, Julia Walentowicz och Ebba Sjögren.

– Vi har tränat mycket på att komma till avslut på träningarna här, ja sedan i maj egentligen, och det här visar att tjejerna är lyhörda och skickliga fotbollsspelare. Roligt att vi tog för oss bra i duellspelet idag också.

Sverige är redan klart för avancemang till Elite Round och toppar nu gruppen på bättre målskillnad än Ryssland, som ikväll besegrade Israel med 1-0, målet på tilläggstid i den andra halvleken.
Sverige och Ryssland möts i gruppfinal på Rimnersvallen i Uddevalla på söndag klockan 13.00. Även den matchen sänds live här på svenskfotboll.se.

– En eloge till hela laget och hela truppen. Med tanke på att det är tre matcher har vi spridit belastningen så vi kommer att kunna gå in med fräscha ben mot Ryssland, säger Dunder Olsson.