Kajsa Lang siktar på nya mål för F17/01

F17-landslaget föll i öppningsmatchen i Elite Round mot Finland med 1-4. Sveriges mål prickades in av Kajsa Lang. Den målglade mittbackens femte fullträff i landslaget. Redan i dag har hon chans på fler mål då Skottland väntar.
– Jag har verkligen ingen aning hur det kommer sig att jag gör så mycket mål i landslaget. Jag gör aldrig mål hemma i klubblaget. Jag lyckas bara göra mål här, säger Kajsa Lang.


F17-landslaget fick en tuff öppningsmatch i det avgörande EM-kvalet Elite Round. Grannlandet Finland stod för motståndet och gick segrande ur matchen med klara 4-1.
– Vi fick tyvärr inte ihop det, det klickade aldrig. Jag vet inte om det var nervositet som gjorde att det låste sig, det är svårt att säga, säger Kajsa Lang.
I dag söndag är det dags för nästa uppgift. I gruppspelets andra match nere i Bordeaux väntar Skottland som fick stryk med hela 6-0 mot hemmanationen Frankrike.
– Vi får gå vidare, det går inte att älta Finlandsmatchen. Nu är det en helt ny match och nya tag som gäller. När matchen börjar står det 0-0, det är bara att köra på. Jag tror att alla är revanschsugna på att göra en bra match och vinna, säger Kaja Lang.
Hur ser du på era chanser att ta er till EM?
– Allt kan hända, bollen är ju faktiskt rund som man brukar säga. Vi får kämpa vidare. Ingenting är över förrän sista minuten är spelad, säger Lang.
Sveriges mål i öppningsmatchen mot Finland gjordes av just Lang. Ett långskott som satt där det skulle.
– Det var en hörna där bollen studsade ner precis vid fötterna på mig. Jag bara sköt så hårt jag kunde och tänkte "nu ska den bara in" och den gick in. Den seglade in i vänstra krysset, säger Lang.
Målet var mittbackens femte i den blågula dressen. Med det är hon näst bäst i laget. Endast IK Uppsalas anfallare Beata Olsson är bättre med nio fullträffar.
– Jag har verkligen ingen aning hur det kommer sig att jag gör så mycket mål i landslaget. Jag gör aldrig mål hemma i klubblaget. Jag lyckas bara göra mål här. Det har varit lite fasta situationer och några långskott. Bollen har bara gått in.
Har du något favoritmål i landslaget?
– Jag måste nog säga målet mot Israel i EM-kval 1 i höstas. Det var både viktigt och ganska snyggt mål. Det är en bra kombo.
Även om det inte är lika målglatt hemma i klubblaget IFK Kalmar var det ändå en lyckad fjolårssäsong för 17-åringen. Lang inledde i klubbens F19, men var med i a-laget mer succesivt under säsongen. I somras ledde det till ett a-lagskontrakt. Lang fick en handfull matcher i Elitettan där Kalmar slutade tvåa och säkrade avancemanget till Allsvenskan.
– Alla hade samma mål från början. Vi ville gå upp och sen var det bara att kämpa för det. Nu ska det bli jätteroligt att få möta de bästa lagen i Sverige. Det blir spännande att se vart vi står någonstans. Det blir en rolig utmaning.
Vilka förhoppningar har du på säsongen?
– Det kommer att vara betydligt tuffare motstånd i år, men vi ska försöka vinna så många matcher som möjligt och hålla oss kvar i Allsvenskan. För egen del hade det varit kul att få göra allsvensk debut under säsongen.


.

Upplagt av: Johan Velagic