Kategori: Landslag Kategori: fogis.se

Första regionala flicklägret för "Spelarutbildning - en helhet"

Vi genomför i helgen det första regionala lägret för flickor inom ramen för Spelarutbildning - en helhet. Lägret startade torsdags och slutar på söndag. Lägret genomförs i Uppsala. - En fantastisk möjlighet till utbildning för spelare från olika distrikt. Upplägget på lägret ger också en möjlighet till samarbete mellan spelarutbildare och ungdomsförbundskaptenen Pär Lagerström, säger Lilie Persson, landslagschef Dam/Flick Elitavdelningen.
Kategori: F16/02

Frispark sänkte Sverige i slutet

Efter en 1-0-seger och en straffseger avslutade F16-landslaget med en 1-2-förlust mot Österrike på Nösnäsvallen i Stenungsund. Pär Lagerströms landslag ledde med 1-0 efter första halvlek men ett snyggt frisparksmål i slutet av matchen avgjorde för österrikiskorna.
- Det är en vacker frispark, en bra prestation. Den är svår att ta och det är bara att gratta Österrike, säger förbundskaptenen.

Kategori: F16/02

1-1 och bonuspoäng mot Turkiet

Sverige spelade 1-1 mot Turkiet på Munkedals IP, och vann sedan en poänggivande straffläggning i UEFA-turneringen.

- Kul att se tjejerna så väl förberedda när det avgörs. Vi har jobbat dagiligen med det mentala och nu går tjejerna ut och sätter alla sina straffar samtidigt som Angel räddar två av deras. Riktigt roligt att se, säger förbundskapten Pär Lagerström.

Kategori: F16/02

F16-landslaget segrade i Smögen

F16-landslaget spelar i dagarna UEFA-turnering i Bohuslän. Under lördagen besegrades Irland med 1-0 i Smögen och Sverige fick därmed en flygande start på turneringen. Det matchavgörande målet prickades in av Hanna Stokki i inledningen av den andra halvleken.

Kategori: F16/02
F16/02-landslaget spelar turnering i Bohuslän 12-16 maj

Trupp till UEFA-turnering i Bohuslän

F16-landslaget spelar en UEFA-turnering i Bohuslän 12-16 maj. Matcherna spelas i Smögen, Munkedal och Stenungsund och Sveriges direktsänds även här på svenskfotboll.se. Förbundskapten Pär Lagerström har kallat en trupp om 20 spelare, varav sju är landslagsdebutanter.

Kategori: F16/02

F16-trupp till Bosönläger

Nya förbundskaptenen Pär Lagerström samlar 42 spelare för läger på Bosön mellan 28 februari och 4 mars. F16/02-landslaget har ett matchtätt landslagsår med UEFA-turnering, Nordisk flick-turnering och avslutande EM-kval 1 på schemat. Lägret på Bosön blir Lagerströms första tillfälle att träffa spelare födda 2002.

Kategori: Landslag

Pär Lagerström ny flickförbundskapten

Pär Lagerström.

Pär Lagerström har utsetts till ny flickförbundskapten F15-17. Lagerström kommer att leda landslag för årskullarna födda jämna år medan UFK-kollegan Pia Sundhage kommer att ansvara för årskullar födda udda år.

Kategori: F16/02

EM-kval 1 lottat för F15/02-landslaget

Det nuvarande F15/02-landslaget kommer under hösten 2018 att börja kvala för EM i Bulgarien 2019. Under fredagen lottades gruppen i EM-kval 1 för landslaget. Motståndare blir Nederländerna (som även är värdland), Lettland och Georgien.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter