Pär Lagerström ny flickförbundskapten

Pär Lagerström.

Pär Lagerström har utsetts till ny flickförbundskapten F15-17. Lagerström kommer att leda landslag för årskullarna födda jämna år medan UFK-kollegan Pia Sundhage kommer att ansvara för årskullar födda udda år.

– Det är en ära att få arbeta som förbundskapten, ett fint uppdrag som jag känner stor ödmjukhet inför. Jag känner stor passion för att arbeta med utveckling av svensk fotboll där spelarutbildning är en viktig del. Det ska bli inspirerande inte bara att utveckla de individuella spelarna utan också att bygga starka team. Det triggar mig, säger Lagerström.

Pär Lagerström är för närvarande klubbdirektör i Gefle IF och har tidigare bland annat tränat Hammarby i Damallsvenskan. Han är sedan tidigare väl bekant med SvFF:s landslagsverksamhet då han under 2016 och 2017 vikarierat både som flickförbundskapten och spelarutbildningsansvarig.
Lagerström kommer att tillträda sin nya tjänst den 15 februari.

– Jag är oerhört glad att få med Pär i vårt gäng. En kille som är väl insatt i och med att han både har vickat som ungdomsförbundskapten och arbetat med spelarutbildningsfrågor, säger Lilie Persson, ansvarig för spelarutbildning dam/flick.

Med Pär Lagerström utsedd är det nya teamet av ungdomsförbundskaptener på dam-/ flicksidan komplett inför säsongen 2018.

– Precis som när man bygger lag så har jag försökt att se våra fyra ungdomsförbundskaptener som ett lag och jag tycker att Pär kompletterar den här kvartetten på ett utmärkt sätt, säger Lilie Persson.

Sverige – ungdomsförbundskaptener dam/flick 2018

FAKTA - Pär Lagerström

  • Född: 1 augusti 1982
  • Spelarkarriär: Gefle IF 89-00 pojk och junior, Brynäs IF 00-01, IFK Lidingö 03-04
  • Tränar/ledarkarriär: Huvudtränare i BK Monty 2002, huvudtränare IFK Lidingö P93 2004-05, assisterande tränare IFK Lidingö 2006, huvudtränare AIK DFF 07-08, huvudtränare Brommapojkarna damjuniorer 2009, huvudtränare Enskede IK 2010-11, huvudtränare Hammarby Damfotboll 2011-15, t.f. förbundskapten Sverige flick 2016, Klubbdirektör Gefle IF sep 2016-