Frispark sänkte Sverige i slutet

Efter en 1-0-seger och en straffseger avslutade F16-landslaget med en 1-2-förlust mot Österrike på Nösnäsvallen i Stenungsund. Pär Lagerströms landslag ledde med 1-0 efter första halvlek men ett snyggt frisparksmål i slutet av matchen avgjorde för österrikiskorna.
- Det är en vacker frispark, en bra prestation. Den är svår att ta och det är bara att gratta Österrike, säger förbundskaptenen.

Inför den tredje och avslutande matchen för F16-landslaget hade laget pratat mycket om att våga vara det spelförande laget på offensiv planhalva. Att ställa backlinjen högre och spela bollen inom laget. Det lyckades också F16-landslaget med stundvis mot Österrike. Men österrikiskorna var vassa i sina omställningar vilket ställde laget på prov vid flera tillfällen under matchen.

- Det är utvecklande för spelarna att testa på det här i internationella matcher, säger förbundskaptenen Pär Lagerström och fortsätter:

- Vi har sett det här under veckan hur det har blivit bättre och bättre. Vi tar småsteg framåt men det kommer att ge effekt innan det här året är slut. Det är en del i en utvecklingsprocess.

Efter en fin speluppbyggnad tog Sverige ledningen i den 40:e minuten genom Hanna Ekengren. Ekengren var iskall i avslutet och pricksköt intill stolpen.
- Det var en bra prestation, en bra sekvens där vi får kontroll över spelet på sista tredjedelen. Och sen gör Hanna det jättebra, säger Lagerström.

Den andra halvleken hann knappt dock börja innan Österrike hade kvitterat. Och trots att Österrike till slut vann efter ett mycket vackert frisparksmål i den 72:a minuten så gjorde Sverige en fin halvlek.
- Ja, i andra halvlek tycker jag att vi får bättre ordning på det vi har pratat om. Vi håller i bollen och kan spela på offensiv planhalva. Men Österrike var vassa i sina omställningar och det är bara att gratulera dom till segern, säger Lagerström och avslutar:

- Nu får vi jobba på att skapa oss fler klara målchanser och få till vårt eget anfallsspel ännu mer.

Sveriges startelva: 1 Sofia Hjern - 2 Arsema Weldai, 3 Andrea Simonovic Pajovic, 14 Louise Matsård - 16 Hanna Lundkvist, 8 Hanna Bennison (K), 7 Felicia Saving, 20 Ella Reidy - 19 Hanna Ekengren, 10 Hanna Stokki - 11 Nina Koppang.

Samtliga andra spelare tillgängliga som ersättare.