F16-landslaget segrade i Smögen

F16-landslaget spelar i dagarna UEFA-turnering i Bohuslän. Under lördagen besegrades Irland med 1-0 i Smögen och Sverige fick därmed en flygande start på turneringen. Det matchavgörande målet prickades in av Hanna Stokki i inledningen av den andra halvleken.

F02-landslaget har spelat två matcher tidigare. Idag spelades den första som F16-landslag och den slutade i seger med 1-0 över Irland. Det var landslagets första seger och på slutsignal var det stor glädje bland spelarna.

I halvtidsvilan var ställningen 0-0 men kort in i den andra halvleken kunde Sverige ta ledningen efter en fast situation.

- Det är en väldigt bra slagen frispark. Hann Stokki kommer in bra på en yta och kan sätta bollen i mål. Vi gick igenom fasta situationer i morse så tjejerna ska ha en eloge över hur de verkligen tar till sig allt, säger förbundskapten Pär Lagerström.

Även spelet i sig var förbundskapten Lagerström i stora delar nöjd över. Spelarna är i sina tidiga landslagsår och Lagerström är nöjd med hur de tar till sig instruktioner och verkligen försöker spela fotboll.

- Det är en nyttig match, en typisk landskamp. Irland är aggressiva och högt pressande, det är något annat än spelarna är vana vid när de tränar och spelar i Sverige. På så sätt är det en bra landskamp, säger Lagerström och fortsätter:

- Vi har jobbat mycket med vår speluppbyggnad, vårt anfallsspel, och i matchen tycker jag vi möter bollen bra. Vi har det lite jobbigt i början, missar någon pass, och det stämmer inte helt. Men vi är ett utvecklingslag, ett ungt landslag som ska bli bättre, och det jag gillar är att vi verkligen försöker spela fotboll i 80 minuter.

När landslaget får det att stämma ser det bra ut. Sverige förflyttar bollen och tar sig fram mot det högt stressande Irland. Landslaget håller nollan och vinner matchen med 1-0.

Pär Lagerström, förbundskapten.

- När vi får spelet att stämma spelar vi fint. Jag är mest nöjd med att vi verkligen jobbar för att ha ett eget spel. Och att vi försöker med det hela matchen. Stundtals stämmer det idag och nu har vi ambitionen att det i nästa match ska stämma lite mer och att det i sista ska stämma hela tiden.

Nu väntar en dags vila innan F16-landslaget på måndag spelar nästa match - då väntar Turkiet i en match som spelas i Munkedal. Matchen sänds även den live här på svenskfotboll.se.

- Alla som inte startade matchen i dag kommer starta på måndag. Det är viktigt att alla får chansen att utvecklas. Fram till måndag kommer vi jobba lite extra med sista tredjedelen, att komma till avslut lite mer än i dag, avslutar Pär Lagerström.

Sveriges startelva: 1 Sofia Hjern - 2 Arsema Weldai, 3 Andrea Simonovic Pajovic, 4 Ella Degerstedt - 16 Hanna Lundkvist, 8 Hanna Bennison, 7 Felicia Saving, 20 Ella Reidy - 17 Tilde J ohansson, 10 Hanna Stokki (K) - 11 Nina Koppang.