Kategori: F19/99

Linnea Svensson om tiden med F99-landslaget

I tisdags spelade F99-landslaget sin allra sista match. Vinsten mot Slovenien blev lagets 14:e och sista. Totalt blev det 31 matcher. Försvarsgeneralen Linnea Svensson är enda spelaren som var med i samtliga matcher. Här sammanfattar hon F99-landslagets tid tillsammans.

Kategori: F19/99

Seger men respass i sista matchen

Sverige slog Slovenien i den avslutande matchen i Elite Round. Tyvärr räckte det inte hela vägen till EM dit istället Nederländerna kvalificerar sig. Därmed är F99-kullens sista match tillsammans spelad.
- Det är svårt att vara missnöjd efter våra resultat. Sen kan man vara missnöjd med att vi inte går till EM, det är jäkligt surt. Jag tror att vi hade kunnat göra det riktigt bra där, säger förbundskapten Anders Johansson.

Kategori: F19/99
Loreta Kullashi

Loreta tror på EM-chansen

I januari gjorde hon drömdebut i A-landslaget med ett inhopp och två mål. Sedan fick hon följa med till Portugal för Algarve Cup. När det nu vankades Elite Round var Loreta Kullashi tillbaka i F19-landslaget.
- Det är lika kul att vara tillbaka och spela i F19-landslaget för EM-kvalet. Jag vill vara här och försöka hjälpa till att ta oss till EM, säger Loreta Kullashi inför avslutande matchen mot Slovenien idag klockan 16.

Kategori: F19/99

Sen kvittering av Nederländerna


Loreta Kullashis straffmål i slutet av den första halvleken såg ut att ge F19/99-landslaget tre oerhört viktiga poäng mot Nederländerna i Elite Round. Men nyinbytte Fenna Kalma ville annat och kvitterade i den 88:e minuten. Matchen slutade 1-1 och nu avgörs allt i den sista omgången där Sverige möter Slovenien.
– Det är jäkligt surt måste jag säga. Det var inte många minuter kvar. Samtidigt är det en heroisk insats av tjejerna, säger förbundskapten Anders Johansson.

Kategori: F19/99

Alexandra visar vägen

Alexandra Jonasson

Inför Elite Round lämnade F19-landslagets kapten Nellie Lilja återbud på grund av skada. Bindeln gick då över till Växjös Alexandra Jonasson som gjorde sin första match som kapten i vinsten mot Ungern i onsdags.
– Det var väldigt ärofyllt att få gå in med bindeln på plan med landslaget, säger Alexandra Jonasson.

Kategori: F19/99

Premiärseger i Ungern


F19-landslaget fick en bra start på Elite Round-spelet i Ungern när värdnationen besegrades med 1-0 under onsdagen. I paus var det mållöst men 20 minuter in i den andra halvleken kunde Ebba Hed avgöra med matchens enda mål.
– Det var en otrolig viktig match att vinna. Det var en skön seger, säger förbundskapten Anders Johansson.

Kategori: F19/99

Anders Johansson inför Elite Round

Anders Johanssons F19 inleder idag Elite Round.

F19-landslaget inleder i dag onsdag Elite Round mot värdnationen Ungern. Därefter väntar matcher mot Nederländerna och Slovenien. Endast gruppsegraren kvalificerar sig till U19-EM i Schweiz i juli.

– Vi behöver komma upp något snäpp jämfört med turneringen i La Manga där vi gjorde det bra. Nu gäller det att inte få några djupa dalar utan vara jämnare i vår prestation för att vi ska ha en chans, säger förbundskapten Anders Johansson.

Kategori: F19/99

F19-trupp till EM-kval 2

Loreta Kullashi, en av de 20 spelare som ska ta Sverige till F19-EM i Schweiz.

4-10 april spelar F19/99-landslaget sitt avgörande kval för en plats i sommarens F19-EM. Förbundskapten Anders Johansson har truppen klar inför Elite Round i Ungern.

Kategori: F19/99

1-1 mot Island i La Manga

F19-landslaget avslutade turneringen i La Manga med 1-1 mot Island. Isländskorna tog ledningen, men Sverige kvitterade i matchens sista minuter genom lagkapten Nellie Lilja.
- Trots att vi har övertaget i antal avslut är resultatet ganska rättvist, säger förbundskapten Anders Johansson.

Kategori: F19/99
Nellie Lilja i aktion för U23-landslaget mot England.

Nellie Lilja redo leda F19/99 mot EM

I fjol fick hon sitt genombrott i Allsvenskan med IF Limhamn/Bunkeflo. I år ska Nellie Lilja försöka slå sig in i nya klubben FC Rosengård. Innan dess hoppas hon kunna leda Sverige till U19-EM i Schweiz.
– Jag tror att vi tar oss till Schweiz i sommar säger Nellie Lilja bestämt.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter