Linnea Svensson om tiden med F99-landslaget

I tisdags spelade F99-landslaget sin allra sista match. Vinsten mot Slovenien blev lagets 14:e och sista. Totalt blev det 31 matcher. Försvarsgeneralen Linnea Svensson är enda spelaren som var med i samtliga matcher. Här sammanfattar hon F99-landslagets tid tillsammans.

I september 2014 spelade F99-landslaget sin första landskamp. Matchen mot Norge slutade med ett kryss, 2-2. Det var första av många matcher för detta gäng. Totalt blev det 31 matcher under den händelserika och lärorika resan på 3,5 år. Så här några dagar efter uttåget i Elite Round sammanfattar mittbacken Linnea Svensson tiden med F99-landslaget.

Sammanfattning:

"Det har så klart varit en stor ära att få representera sitt land. Jag har fått både vänner och erfarenhet för livet. Minnen som jag aldrig kommer att glömma. Sen har jag även fått spela sjukt bra matcher mot väldigt duktiga motståndare som jag aldrig hade mött hemma i Sverige.

Det har varit otroligt lärorikt och kul. Alla lagkamrater är väldigt sköna tjejer. Redan från dag ett har vi varit ett bra gäng. Vi var en sammansvetsad grupp vilket är svårt att få till då vi inte träffas så ofta i landslaget. Som sagt, jag har fått vänner för livet."

Flest matcher i 99-landslaget
31 Linnea Svensson
27 Ebba Hed
22 Nellie Lilja
21 Wilma Wärulf
18 Agnes Granberg

Höjdpunkten:

"Allra första gången man blev kallad till landslaget. Första matchen. Det var jättestort. Det var ett mål jag hade sen jag var liten, att en dag få spela i landslaget. Jag minns att vi spelade hemma i Karlstad och att det var mycket folk på läktarna. Det var jättekul och speciellt."

Matchen:

Flest mål i 99-landslaget
11 Loreta Kullashi
8 Matilda Ovenberger
7 Ebba Hed
5 Nellie Lilja och Emma Engström

"Matchen mot Holland nu i senaste kvalet sticker ut. Det var sista chansen för mig att gå till ett EM och spela ett mästerskap med F99-landslaget. Det var en gruppfinal mellan oss och Holland. Vi hade mött Holland en del gånger innan och visste om att det är ett väldigt skickligt lag.

Själva matchen i sig var rolig att spela. Det är en av de absolut bästa matcherna jag har spelat. Det var två väldigt bra lag med duktiga spelare. Det var nog en underhållande match att kolla på."

Förlusten

"Det är ingen förlust, men matchen mot Holland kändes som en förlust. När vi släpper in ett så sent mål som vi gör till 1-1. Hade vi bara hållit nollan där hade vi klarat oss till slutspelet i och med att vi vann vår sista match mot Slovenien."

Spelare från 99-kullen som har debuterat i U23-landslaget
Alexandra Jonasson
Nellie Lilja
Loreta Kullashi (även tre matcher och två mål i A-landslaget).

Framtiden:

"Fokus närmast ligger nu på att ta sig in i U23-landslaget.Vi är bara 19 år så vi har några år på oss. Samtidigt vill jag inte att det blir något uppehåll, jag vill till U23-landslaget så snabbt som möjligt och spela landslagsfotboll igen. Det känns som att vi har fått fram en stark årsgrupp med 99:orna. Jag tror att det kommer vara en hel del spelare från detta lag som når U23-landslaget snart."

F99-landslaget i siffror

Matcher: 31
Vinster: 14
Oavgjorda: 9
Förluster: 8
Gjorda mål: 57
Insläppta mål: 38
Hållna nollor: 12

Samtliga siffror och statistik är endast från F99-landslagets matcher. Flertalet spelare har fler matcher och mål från spel i F98-landslaget. Dessa siffror exkluderas i statistiken ovan.

Upplagt av: Johan Velagic