2-2 i match två mot Wales

Det blev en förlust och en oavgjord för futsallandslaget i helgens möten med Wales. FOTO: SvFF.

Det blev oavgjort 2-2 för futsallandslaget i helgens andramöte med Wales i Visby.
Svensk dominans och ett fall framåt rent spelmässigt jämfört med gårdagen, men manlyckades inte förvalta tillräckligt många av de målchanser som skapades.
Målvakten Felix Nordenfors, 20, gjorde en fin landslagsdebut när han löste av Christopher Solberg efter pausvilan.

– Ett fall framåt, både igår och idag jämfört med tidigare rent futsalmässigt, och idag var det ett större steg framåt, tycker jag. Vi skapar enormt mycket målchanser som vi borde förvalta bättre för att vinna den här matchen med ett par bollar, summerade Sveriges lagkapten Nicklas Asp efter slutsignalen.

Det var ett revanschsuget svenskt lag som gick in match två mot Wales efter att lördagens snöpliga 2-3-förlust. Förbundskapten Matija Dulvats lag tog tag i taktpinnen direkt och matchbilden blev densamma genom hela matchen. Stort bollinnehav för Sverige, som försökte bearbeta ett kompakt walesiskt försvar, medan walesarna å sin sida mestadels spelade på omställningar och längre bollar mot sin pivotspelare.

Sverige skapade en mängd målchanser i den första halvleken och tog rättvist ledningen när klockan tickade över åttaminuter. Kristian Legiec hittade fram med en diagonalpassning till Petrit Zhubi, som placerade in bollen mellan benen på annars felfrie målvakten Jones.

Det var dock den enda bollen Sverige fick förbi Jones före paus. Bland andra Zhubi, Legiec, Jihad Nashabat, Albert Hiseni och Fehim Smajlovic hade fina lägen.

– Men man får ta det lite för vad det är. Det är träningslandskamper, många nya spelare, ny förbundskapten och nytt sätt att spela. Effektiviteten kommer när vi har satt allt annat så jag är inte oroligt, menade lagkapten Asp efter matchen.

Walesarna var desto effektivare. 1-1 (10.02) gjorde Maynard efter att Chistopher Solberg först gjort en fotparad på skott från Naim Arsan och sedan fantomräddat första returen från Maynard, men sedan inte kunde göra något åt skott nummer tre.
Två minuter efter det kom även 1-2 efter en ny omställning där Maynard drev fram bollen och serverade Elliot Thomas som lyfte in bollen ur ganska snäv vinkel.

Sverige fortsatte att jaga mål och kvitteringen till 2-2 kom efter drygt tre minuter. Legiec slog en inspark parallellt med kortlinjen mot Younes Raisi som ryckt sig fri vid bortre stolpen. Arsin försökte hindra bollen att nå fram, men styrde bollen i eget mål.

Nicklas Asp skriver autografer efter 2-2 mot Wales. FOTO: SvFF.Bollinnehavet och spelet var fortsatt bra från svensk sida och lägen skapades, dock inte lika många och lika öppna som före pausen, men ett segermål hade definitivt varit motiverat sett till hela matchen.

Felix Nordenfors kom in som debutant i det svenska målet i den andra halvleken. Strax efter 2-2 sattes han på prov på allvar och svarade två vassa räddningen på lägen från först Thomas och sedan Arsan. Nordenfors visade fin placeringsförmåga, räddade även ytterligare ett par svåra skott och var själv nöjd med sin insats.

– Det gick rätt bra faktiskt, det tycker jag ändå man kan säga. Man får försöka hålla tätt så gott det går, det var roligt.

Matcherna mot Wales var de första under nye förbundskaptenen Matija Dulvat och dagarna på Gotland har handlat om att få ihop den nya landslagstruppen som grupp och att sätta ett nytt spelsystem.
Lagkapten Niclas Asp tycker att det ser lovande ut för framtiden, som närmast betyder landskamper mot Ungern i Norrköping 11 november och Eskilstuna 12 november.

– Det är många sköna killar och alla trivs jättebra tillsammans så att det känns väldigt bra, det är en väldigt bra trupp. Vi ska fortsätta med det nya spelsystemet som vi försöker implementera och sedan (till Ungernmatcherna) SFL är igång. Det är fortfarande försäsong och uppbyggnadsperiod nu så det kommer vara piggare spelare och vi kommer vara mera inne i futsalen då så att säga.

Futsal Herrlandskamp
Arena: Ica Maxi Arena
Publik: 537
Domare: Carl Hughes
2 - 2
Sverige
Wales
 • 10:02 Dean Maynard
 • 12:29 Elliott Thomas
Avslutad
Starttid: 2017-09-24 13:00
Halvtidsresultat: 1 - 2
Biljetter: svenskfotboll.se
Sändes på TV4 Sport

Händelser

Uppställningar

Wales

 • 1. Dafydd Jones (MV)
 • 12. Matthew Morris (MV)
 • 2. Chris Hugh (K)
 • 3. Warren Hudson
 • 4. Conner Rodgers
 • 5. Rhys Williams
 • 6. Adam Hesp
 • 7. Adam Orme
 • 8. Elliott Thomas
 • 9. Josh Dorward
 • 10. Jonny Nelson
 • 11. Tyrell Webbe
 • 13. Dean Maynard
 • 14. Naim Arsan
 • 15. Gareth Delve

Matchinformation

Förstedomare: Carl Hughes, Wales

Matchnummer: 900501006