Kategori: Herrlandslaget
Taket på Friends Arena kommer vara stängt under matchen mot Chile.

Inför matchen mot Chile - stängt tak

Vid 18.00 spelar herrlandslaget mot Chile på ett utsålt Friends Arena. Taket på Friends Arena kommer att vara stängt under matchen. Då det är utsålt väntas många besökare så kom i god tid till arenan och lämna väskan hemma - ryggsäckar samt väskor större än 40x40x20 cm kan inte tas med in till arenan. Klicka på rubriken för att läsa mer inför matchen på Friends Arenas hemsida.

Thylin: Sema kan bli en joker

Stefan Thylin menar att Ken Sema har förutsättningar att bli en joker i VM.

Nu börjar uppladdningen inför VM på allvar och nu är det dags att sluta ägna all uppmärksamhet åt spelare som inte ska vara med i VM. Tycker jag.
Låt oss i stället hoppas att Marcus Berg fortsätter att göra mål – och att Ken Sema blir en joker.

Kategori: Herrlandslaget

Nordfeldt i mål mot Chile

Kristoffer Nordfeldt finns med i Janne Anderssons startelva mot Chile.

Förbundskapten Janne Andersson har startelvan klar till lördagens match mot Chile. I Robin Olsens frånvaro är det Kristoffer Nordfeldt som tar plats i målet och på det centrala mittfältet startar Sebastian Larsson och Gustav Svensson.

Kategori: Landslag
Dubbelt Sverige! Biljetterna är släppta till matcherna i Göteborg

Köp biljetter till matcher i Göteborg

Under fredagen släpptes biljetterna till blågula landskampsveckan i Göteborg där upp mot 50 000 supportrar får möjlighet att se våra landslag spela. Herrlandslagets VM-genrep spelas mot Peru 9 juni och två dagar före det, 7 juni, spelas damlandslagets VM-kval mot Kroatien. Nästan 16 000 förhandsbiljetter är redan sålda och reserverade till matcherna så se till att säkra din biljett. Dubbelt Sverige!

Kategori: Herrlandslaget
Viktor Claesson, Sveriges meste landslagsman 2017.

Viktor Claessons sensationella 2017

2017 var Viktor Claessons stora fotbollsår. Han var den ende som deltog i landslagets samtliga tolv landskamper, han gjorde en sensationell debut i Krasnodar och i ryska ligan. Och han "stal" jubileumsshowen för självaste Cristiano Ronaldo på Madeira när Sverige slog europamästarna och Viktor gjorde två mål.
– Det var ett sensationellt år, säger den trygge Värnamosonen.

Kategori: Herrlandslaget

Central roll för Sebastian Larsson


Sebastian Larsson är med sina 96 A-landskamper den mest rutinerade spelaren i den trupp som ska möta Chile på lördag och Rumänien på tisdag. Med bland andra Jakob Johansson och Albin Ekdal på skadelistan ligger det nära till hands att tro att Larsson, som känner sig i bra form, får en central roll även på planen mot Chile.

– Det känns bra tycker jag, mycket speltid och många matcher i England, vilket är skönt. Jag känner mig pigg och kry och inga skadebekymmer så det ska bli roligt, säger Sebastian Larsson

Kategori: Herrlandslaget
Johan Larsson och Niklas Hult kallas in till herrtruppen mot Chile och Rumänien.

Larsson och Hult kallas in

Förbundskapten Janne Andersson kallar in ytterbackarna Johan Larsson och Niklas Hult till den trupp som förbereder sig inför matcherna mot Chile och Rumänien.
Orsaken till detta är dels att Ludwig Augustinsson fick en känning i ena låret under dagens träning, dels att Emil Krafth dras med ryggproblem och därför avstod dagens träning.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter